Font

Annonsørinnhold

Velkommen til en verden av opplevelser og aktiviteter for hele familien!

Julie er tydelig begeistret. Smilet går fra øre til øre, og hun vet nesten ikke hvor hun skal starte – men hun vet veldig godt hva hun vil si. Hun og resten av gjengen ved Namsskogan Familiepark & Hotell driver siste finpussen før det er klart for sesongstart.

 – Vi pleier jo å si at fra september til mai, da jobber vi. I juni, juli og august – da har vi det gøy, forteller Julie, og det er ingen tvil om at hun mener det. 

Namsskogan Familiepark & Hotell, på Trones i Namsskogan, er et velkjent landemerke for de fleste trøndere, og mange som kjører E6 gjennom Midt-Norge legger gjerne inn en stopp ved den flotte familieparken. Etter en voldsomt stor pågang i etterkant av pandemien, er parken nå tilbake til normal drift, og i år kan de til og med skilte med noen nyheter. I tillegg til det store utvalget av aktiviteter for barn i alle aldre har også de voksne mye å glede seg til når de kommer til Familieparken.

Smile, Sleeve, Community, Wood

Årets store nyhet

Et steinkast unna hotellet og rett over veien for Familieparken ligger det en svømmehall, som tidligere er driftet av kommunen, og har vært stengt gjennom sommeren. 

 – Årets store nyhet er at vi har tatt over driften av svømmehallen, og vil holde den åpen hele sommeren. Dette er jo et helt supert tilbud til våre gjester, og en fin utvidelse av aktivitetstilbudet. Hit kan de komme når parken stenger for dagen, eller at det plutselig blir skikkelig dårlig vær.

Tilbring en natt i parken

- Man trenger ikke reise langt for å få en sånn all inclusive sommerferie. Hos oss kan man overnatte på hotell, hytte, camping, motell eller i gjestehuset General House. Så mange muligheter for overnatting, forteller Julie engasjert.

Men det er et overnattingstilbud hun er spesielt begeistret over – nemlig rovdyrcamp. Hver kveld er det mulig å leie seg inn på en av de fem gammene som er plassert rundt om i parken. Og her kan du sikre deg og din familie en temmelig eksklusiv opplevelse.

 – Her kan du våkne opp på morgenen, gå ut av gamma og bli møtt av bjørn, jerv eller gaupe. Det er jo ganske så kult. I gamma er det enkle kår, du ligger på reinsdyrskinn, og varmer opp gamma med vedfyrt ovn, sier hun og ser drømmende ut i tomme lufta.

Hotell

General House

Rovdycamp

Hytter

Motell

Camping

Gjennom rovdyrcampen har du tilgang til parken etter stengetid, og det er en ganske annerledes måte å oppleve dyrene på. I tillegg har man tilgang på aktivitetsområdene, og ikke minst de flotte grillplassene. En gamme rommer en familie på fem, og siden dette er et populært tilbud, bør man booke på forhånd for å være sikret en plass.

– En del av dyrene våre er jo mest aktive på kveld og natt, så her kan man virkelig komme nært på. Ulvene er jo ofte lettere å oppleve på kveldstid, og det er jo en opplevelse i seg selv. Spennende å høre ulvehyl gjennom natten, forteller Julie med et lurt smil om munnen.

Gullrekka og parkens egen kjendis-bamse

Odin er Norges største registrerte brunbjørn og det eldste dyret i parken. Et besøk i Familieparken er ikke fullendt uten å ha truffet selveste Odin. I naturen er gjennomsnittlig levealder for brunbjørn 5-7 år. Odin ble født i 1994 og er altså 29 år! 

 – Odin har vært i parken siden 1997, og er på mange måter vår Julius. Nå er det slik at mange som selv opplevde å besøke Odin som barn sent på 90-tallet, nå kommer tilbake med egne barn – samme opplevelsen over to generasjoner, det er gøy, forteller Laura. 

 Selv om dyrene er en stor og viktig del av opplevelsen når du kommer til Namsskogan, så er det et hav av andre opplevelser som også venter deg. 

 – Vi har jo gullrekka da, klassikerne våre, som bungee-trampoline, alpinracer og kræsjbåtene. Disse er inkludert i inngangsprisen, og er superpopulære aktiviteter for våre gjester. For noen ekstra kroner kan du også utfordre deg selv i vår 300 metere lange zipline, eller i klatreparken som passer for både voksne og barn ned til tre år, forteller Julie på inn- og utpust.

Grillplass
Bamsetog
Klatrepark
Kræsjbåter

Bli med Laura på gaupetrening og kom tett på fjellreven

Laura Kvendset er dyreansvarlig og hennes jobb er å se til at alle dyrene har det bra, og en viktig del av det er trening. De trenes nemlig på å forholde seg til mennesker og all oppmerksomheten det fører med seg å bo i en dyrepark, og Laura har nyheter.

 – Nytt av året er at du kan bli med på gaupe-trening. Da får du muligheten til å bli med å se hvordan vi trener gaupene våre til å samarbeide med oss, spesielt med tanke på helsesjekker og lignende. Hvis vi kan gjøre gaupene fortrolige med at vi undersøker dem, så slipper de narkose, noe som er en stor helsegevinst for dyrene. Det er en veldig spesiell opplevelse å komme så nærme gaupa, og du kjenner din egen kropp vibrerer av at den maler, det er rett og slett ganske stilig, forklarer Laura.

Gaupetreningen vil foregå i mindre grupper, hvor gjestene kan komme tett på gaupa, men fortsatt med et fysisk skille. Et dyr du derimot kan komme enda tettere innpå, er fjellreven.

– Her får du mulighet til å bli med oss inn i innhegningen til Birk, Bjarne og Børge for å bli med på trening, aktivisering og fôring. De er gjerne litt nysgjerrig av natur, så den vil snuse rundt og nærmest være i fanget på deg. Du kan riktignok ikke klappe dem, men du kommer uansett veldig tett på, forteller Laura.

I sommer venter vi også på to nye rødrever fra Tyskland som vi har forhåpninger til at publikum skal kunne komme tett på.

Laura har også et godt råd for alle som ønsker å oppleve dyrene på nært hold, og det er at de tar del i de guidede turene med fôring. Spesielt trekker hun frem klovdyrene, som elg, rein og hjort. Dette trenger du ikke melde deg på, her er det bare å møte opp til oppsatt tid.

– Mange går ofte rett forbi elgen der han står, men da går du glipp av noe altså. Under fôring av klovdyrene kommer du tett på, og ser hvor store de faktisk er, i tillegg vil du nok lære noe nytt. Selv om vi har de i naturen rundt oss, vet folk generelt veldig lite om disse dyrene, sier Laura.

Visste du at vi har Norges største
samling av nordiske dyr?

Vi har en stor samling av spennende og eksotiske dyr fra hele verden, og kanskje mest spennende er de fire store norske rovdyrene; ulv, bjørn, gaupe og jerv. Blir med på vår daglige rovdyrpresentasjon og opplev artene på nært hold. 

I Barnas Lille Dyrepark kan ungene hilse på blant annet sau, høns og pinnsvin.

Dyreparken har ca. 30 ulike arter.

Plant, Boar, Fawn
Natural material, Terrestrial animal, Head, Eye, Fawn
Small to medium-sized cats, Plant, Vertebrate, Felidae, Carnivore, Lynx, Mammal, Tree, Whiskers, Cat
Badger, Plant, Carnivore, Whiskers, Mustelidae
Human body, Terrestrial animal, Head, Eye, Ear, Plant, Fawn, Deer
Kodiak bear, Natural landscape, Water, Plant, Carnivore, Fawn
Natural environment, Plant, Wood, Fawn, Trunk
Dog breed, Terrestrial animal, Carnivore, Wolf, Fawn
Carnivore
Dog breed, Arctic fox, Snow, Carnivore, Freezing, Fawn
Red fox, Terrestrial animal, Carnivore, Whiskers, Fawn

Dyrepasser for en dag og Barnas Dyrepark

 I konseptet “Dyrepasser for en dag” får små grupper på 4-5 barn være med en dyrepasser i to timer, hvor de får være med å fôre, aktivisere og kose med dyrene, og dette er ifølge Julie veldig populært.

– Det er ganske mange som ikke er vant til å omgås dyr, og det ser vi veldig godt her. På måten de kommuniserer, eller ikke kommuniserer med dyrene. Gjennom å være med vår dyrepasser, får de en veldig fin introduksjon i hvordan du gjør dette, og de aller fleste barna synes dette er veldig stas, forteller Julie. 

 I Barnas Dyrepark kan alle som vil, komme nært på dyrene. Dette er et eget avlukket område som er åpent for gjestene, hvor du møter et utvalg av dyr som er godt vant til barn og som kan omgås med og klappes. Her finner du blant annet høns, kaniner, minigris og geiter og sau.

Bird, Shorts, Phasianidae, Chicken, Comb, Beak, Galliformes, Tire, Grass
Dog breed, Jeans, Plant, Tree, Sky, Goat, Fawn, Grass

Julie er tydelig på at et besøk til Namsskogan Familiepark & Hotell må gjøres over 2 dager om man ønsker å oppleve alt de har å tilby.

– Her er det så mye å se og oppleve, at mange opplever at én dag er litt knapt med tid. Med alle valgmuligheter innen overnatting, og de forskjellige spisestedene, både i parken og på hotellet, er det godt lagt til rette for en bred opplevelse over flere dager. 

 Julie og Laura gleder seg stort til å vise frem parken for årets gjester, og har en enkel beskjed til de som planlegger familieferien.

– Hit kan man komme, for her har vi alt. 

Alt du trenger å vite før du

besøker Namsskogan Familiepark

Sesongstart (ikke alle aktiviteter er åpne)
3. – 16. juni


Høysesong
17. juni – 6.august

Lavsesong (ikke alle aktiviteter er åpne)
7. – 27. august

Billetter

Billettprisen inkluderer inngang til parken, dyrepresentasjoner og de fleste aktiviteter. 

Zipline, klatrepark, bamsetog og nærmøter med dyr koster ekstra.

Overnatting

Namsskogan Familiepark Hotell finner du et steinkast unna Familieparken. I tillegg til våre hotell- og familierom, tilbyr vi hytter, motell, General House og campingplass for telt, bobil og campingvogn. Inne i parken kan du også overnatte rett ved rovdyrene i vår Rovdyrcamp.

Mat & drikke

Vi har 2 spisesteder i parken pluss 1 på hotellet. Du kan også ta med din egen mat hvis du vil. Det er ikke lov å ha med engangsgriller, men vi har faste grillplasser og selger grillkull i kiosken.

Aktiviteter

• Klatreparken
• Bamsetoget
• Alpinracer
•Tøffingtårnet/Zip-line
• Kræsjbåt
• Bungee trampoline
• Gravemaskinfører
• Traktorsjåfør
• Racerbilsjåfør
• Ballhus
• Stor lekepark
• Kano og trøbåt
• Barnas dyrepark

Font

DYREPASSER FOR EN DAG

Gode øyeblikk i møte mellom barn og dyr. I et eksklusivt opplegg får barn delta i stell av dyrene i Barnas Dyrepark. Alle dyr trenger mat, vann og kos. Gi din håpefulle et minne for livet! For barn mellom 6 - 13 år. 

Maks 5 deltakere pr. gruppe.

Billett for å være i parken resten av dagen kommer i tillegg.

Om denne artikkelen

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Namdalsavisas markedsavdeling.
Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.