En stor ressurs for utvikling og nyskaping

Simen + sensorikk = sant

Han er kjent for å slå fra seg i bokseringen, den hittil ubeseirede proffbokseren og namsosingen Simen Nysæter (31). Men han slår også et slag for miljøet.

Rectangle, Font
Personal computer, White, Table, Black, Black-and-white, Desk, Style

Simen kommer fra Namsos og er Namdal Ressurs’ mann i Trondheim. Han er utdannet tømrer i bunn, men kastet fort fra seg hammeren, og ble elektroingeniør ved NTNU. Som elektroingeniør har Simen elektrofagene som trengs for å holde på med sensorikk og instrumentering. Kort fortalt, jobber han med moderne teknologi, og han bidrar til at samfunnet er under stadig utvikling.

– I Namdal Ressurs jobber jeg hovedsaklig med elektronikk og service. Jeg ser på eksisterende behov for våre kunder, og jeg prøver å være litt fremoverlent og tenke fram i tid - hvor er vi på vei? På den måten kan jeg finne ut hvilke behov kundene våre vil få i framtiden. I tillegg prøver vi å utvikle produktene vi har i dag og tilrettelegger de bedre for kunder, sammen med våre samarbeidspartnere Fieldata og CPS, forteller en engasjert Simen i trønderhovedstaden.

Jeg prøver å være litt fremoverlent  og tenke fram i tid - hvor er vi på vei?
Toppmoderne containere

Simen har jobbet i Namdal Ressurs siden 2018, og ironisk nok, fikk han jobben etter at han flyttet fra Namsos til Trondheim. I starten gikk det mest i reparasjoner og service på elektroniske deler i containerne, men etter hvert ville de ta mer eierskap over elektronikk og sensorer tilrettelagt for containere, og de begynte i samarbeid med Thomas Ulleberg i CPS å se på utvikling av en egen adgangskontroll og styreenheter for containere.

Akkurat dette er tøft. «Vanlige folk» tenker neppe over at mange containere rundt omkring i hele Norge har toppmoderne elektronikk (fra et Namsosfirma!) med sensorer som måler når containeren begynner å bli full, og som deretter sier fra til renovasjonsselskapet om at den må tømmes. Det er nesten så man blir litt stolt på deres vegne. Namdal Ressurs sitt datterselskap Fieldata legger nettopp til rette for at kunder får utdelt informasjonen de trenger om når containeren er full, når den har blitt brukt, og du kan bestemme hvilke adgangskort som skal ha adgang til hvilke containere. Et skreddersydd system for avfallsbransjen.

Simen legger heller ikke skjul på stolthetsfølelsen over hva han og resten av gjengen i Namdal Ressurs har fått til. Han skryter av en bransje som er innovativ, interessant og spennende. Og som hos de fleste åpnet det seg opp en ny verden når han selv kom inn i bransjen. Men han er ydmyk, for det er fortsatt langt igjen.


– Heldigvis lever vi i et samfunn der det fokuseres mer og mer på avfall, miljø og bærekraft. Her har vi kommet langt, men det er fortsatt mye som kan utbedres når det kommer til sortering av avfall, for eksempel. Ikke alle kommuner har like mange fraksjoner å sortere etter, og det er noe vi  vil forbedre. Vi ønsker å tilrettelegge for bedre og enklere sortering, og gjøre folk mer oppmerksom på avfall og miljø og hvor viktig det faktisk er, sier han engasjert.

Heldigvis lever vi i et samfunn der det fokuseres mer og mer på avfall, miljø og bærekraft
Circuit component, Audio equipment, Computer hardware, Gadget

Innovativt miljø på fancy fabrikk

I Trondheim har Simen innkvartert seg hos ikke så rent lite ambisiøse FAKTRY, hvor han sitter sammen med firmaet CPS og Thomas Gundersen CTO i Fieldata. FAKTRY beskriver seg selv som «stedet for teknologiselskap som utvikler fysiske produkt – her skal innovative selskaper kunne utvikle og teste alt fra sensorteknologi til store mekaniske løsninger». Videre heter det at «FAKTRY skal fungere som en møteplass for ambisiøse gründere, studenter, forskningsmiljø og næringsliv. Dette blir en hardware-inkubator hvor startup-bedrifter skal trives og utvikle seg, og hvor de kan møte store selskaper som har hele verden som marked». Ikke småtteri. Og der sitter altså Simen alene fra Namdal Ressurs og  jobber med store prosjekter, dog små duppedingser, for Namdal Ressurs. Hvor kult er ikke det?

– FAKTRY er egentlig et sted for oppstartsfirma, og Namdal Ressurs er jo ikke et oppstartsfirma sånn sett. Men den greina jeg har gått ut på der vi sonderer terrenget og prøver og skape egne produkter, så blir det jo en slags oppstartsgrein. Det sitter flere andre firma her som er i litt samme situasjon som det jeg er i, forklarer han.

Man er god på sitt felt,
men det er viktig å ha folk å lene seg på

Toppidrettsutøver på heltid

Simen kunne ikke har jobbet i Namdal Ressurs om det ikke var for den enorme støtten han har fått helt fra dag én. Han legger ikke skjul på takknemligheten han føler ovenfor arbeidsgiveren.

– Namdal Ressurs har siden jeg begynte her vært en kjempestor støttespiller i boksekarrieren jeg prøver å ha på si. Om jeg har jobbet tidlig, trent midt på dagen og jobbet sent, så har jeg fått styre dagene som jeg vil. De har også vært en økonomisk støtte, forteller han.

Så lenge han gjør det han skal gjøre, kan han tilrettelegge dagene selv. Det blir ofte arbeidsdager med, ikke kaffepause, men treningspause. Med et slik opplegg yter han bedre, og trivselsfaktoren er skyhøy.

– Jeg er superfornøyd med arbeidsplassen min, jeg tror ikke jeg kunne hatt en bedre arbeidsplass. Da er det ikke noe problem å sitte å jobbe om kveldene heller, ler han.

Simen forteller at han prøver å ha to treningsøkter hver dag. Det blir ofte slik at han har en litt lengre lunsj der han bruker ti minutter på å spise og ca. en time til å trene.

– Og så trener jeg før jobb eller etter jobb, avhengig av hvordan dagen til samboer Mari Hågensen og datteren vår, Erle (7 mnd.), er. Uten måten Namdal Ressurs har latt meg strukture arbeidshverdagen min på hadde det aldri gått.

Simen vet å få det til, uansett hvilke bane han er på.

– Jeg ser et stort potensiale for å utvikle meg videre i denne bransjen, og jeg tror vi skal få til mye bra framover. Her har vi en som ikke slår fra seg bare i bokseringen, men som også slår fra seg med kunnskap og ferdigheter innen übermoderne teknologi. -For at vi sammen skal få en bedre verden.

Det blir ofte arbeidsdager med,
ikke kaffepause, men treningspauseOM DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Namdalsavisas markedsavdeling, NA Kreativ.
Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

ANNONSØRINNHOLD

Logo, Line, Text, Font