31 år og ressurssterk som aldri før

Namdal Ressurs ble etablert i 1991 og feiret i fjor 30 år. Siden oppstarten har de levert utstyr og annet forbruksmateriell til avfallsbransjen i Norge. I tillegg er de en av de mest teknologiske og innovative bedriftene i Namdalen.

Rectangle, Font
Computer monitor, Automotive design, Input device, Table, Peripheral, Desk

Namdal Ressurs består av 30 ansatte, inkludert datterbedriftene Fieldata, Namdal AB og Eco Service AS. De ansatte er fordelt på hovedkontoret i Namsos og Oslo, samt Trondheim, Hamar og Jönköping i Sverige.  Rolf Ovesen er daglig leder i det som kan beskrives som en av de mest teknologiske og innovative bedriftene i Namdalen. Utviklingen i bransjen har vært enorm, men den «vanlige» mannen og dama i gata vet dessverre lite om hvem Namdal Ressurs er, og hva de gjør.


En reise

Namdal Ressurs AS ble etablert i 1991, og har siden da levert utstyr og annet forbruksmateriell til avfallsbransjen i Norge. På veien har de oppnådd mange milepæler, og reisen er langt fra slutt.

Rectangle, Font
Font

Fra søppel til ressurs

– Sjela vår ligger i ordet ressurs, det er grunnleggende for oss, sier salgssjef Bernt-Even Seierstad når han skal forklare litt av grunntanken til bedriften.

– Da Ulf Johnsen etablerte Namdal Ressurs i 1991, kalte han det nettopp for Namdal Ressurs. Han var ekstremt forut, for i dag er «ressurs» et ord som brukes svært mye i avfallsbransjen. Først sa man søppel, så het det avfall, og nå er det en ressurs. -For vi kan faktisk gjenbruke mye av det som kastes. Den tenkinga som ble gjort her i starten var veldig, veldig rett, smiler Bernt-Even.

Namdal Ressurs var ikke bare tidlig ute med å tenke på søppel som en ressurs, de var også en av de første bedriftene som ble miljøfyrtårnsertifisert i 2004, bare ett år etter at Stiftelsen Miljøfyrtårn ble til. Miljøfyrtårn er et miljøledelsessystem for bedrifter som ønsker å dokumentere sin miljøinnsats, og bedriftene som sertifiseres hever sin miljøprestasjon. Kanskje en selvfølge når man jobber i avfallsbransjen i dag, men det var det ikke den gang.

– Ingen visste hva det var da. Nå havner man jo på forsida av avisa med diplom og greier når man blir miljøsertifisert, humrer Bernt-Even og Rolf fra hovedkontoret i Namsos.

Først sa man søppel, så het det avfall,
og nå er det en ressurs.
Mer enn en søppeldunk

Men tilbake til kjernen. Hva er det egentlig Namdal Ressurs gjør?

– Som sagt, så leverer vi utstyr til alle som trenger å sortere avfall, enten det er kommuner, offentlige og private bedrifter. Det kan være containere, avfallsbeholdere, sekkeprodukter, kildesorteringsutstyr, nedgravde avfallsløsninger … Ja, det meste, forteller salgssjefen ivrig.

Men det stopper ikke der. Det som er greia med Namdal Ressurs, er at mange av disse produktene ikke er vanlige «søppeldunker» i plast slik mange kanskje ser for seg når de hører ordet avfallsbeholder. Namdal Ressurs har de siste årene satset stort på digitalisering og innovasjon, og mange av produktene har innebygde smartløsninger der avfallet komprimeres ved hjelp av solcelleteknologi, og noen har chipper som gjør at bare enkelte kan få tilgang til beholderen. Dette gjelder for både små og store beholdere.

Før kunne man se overfylte containere rope etter å bli tømt. Det kan man dessverre enda, men ny teknologi gjør at mange containere faktisk kan si i fra når de er fulle og må tømmes. Det er et stort steg på miljøveien, og det er så fascinerende at det nesten ikke er til å forstå.

– Ved hjelp av egenutviklede sensorer som vi plasserer i containerne, har vi full oversikt over mengde avfall, og når containerne bør tømmes. Etter en stund kan vi også forutse når containeren kommer til å bli full, og vi kan legge opp henting deretter, forteller Bernt-Even engasjert.

Namdal Ressurs har også programmert sensorer til å regne ut når det er mest hensiktsmessig å tømme containere, selv om de ikke er fulle. Om de har en halvfull container, kan de få en avfallsbil i en nærliggende rute til å tømme containeren i stedet for å sette opp ny henting når containeren blir full. Med det sparer de tid, ressurser og ikke minst; miljø. Dette tankesettet er både innovativt og bærekraftig. I Namsos er det kun noen få containere som har denne løsningen, men det jobbes med å få til flere etter hvert.

Ved hjelp av egenutviklede sensorer som vi plasserer i containerne, har vi full oversikt over mengde avfall, og når containerne bør tømmes.
Videre storsatsing

Som jubileumsgave til seg selv, og som en del av strategien videre, kjøpte Namdal Ressurs nylig selskapet Fieldata i Trondheim. Selskapet er det fremste i landet på software til avfallsbransjen, og et selskap som Namdal Ressurs over flere år har samarbeidet tett med.

– Som en viktig del av den digitale satsningen er Fieldata et perfekt selskap for oss og utviklingen videre, ikke minst med tanke på å selge løsningene ut av landet. Norske bedrifter og det offentlige bruke mye penger på digitale løsninger, så kompetansen i Norge er ettertraktet. For oss med et sterkt fotfeste i Trondheim, og med nær tilknytning til NTNU, er markedet utenfor Norden svært spennende, forteller Bernt-Even engasjert.

Personal computer, Smile, Table, Furniture, Chair, Laptop, Desk

Fra Namsos til resten av landet

Etter å ha blitt kjent med Namdal Ressurs, skal man ikke legge skjul på at man er blitt litt «miljøskadd» der man tar seg i å sjekke hvem som har levert avfallsbeholderne man kaster søppelet, eller skal vi si «ressursen»?, sin i. Det har seg nemlig slik at mange i Norge har fått øynene opp for Namdal Ressurs sine avfallsløsninger, og det er jo litt kult at avfallsbeholdere på Aker Brygge kommer fra Namsos.

– Alltid når jeg er på ferie i en av storbyene våre, må jeg se etter våre avfallsbeholdere, ler Bernt-Even. Familien min rister på hodet, men de er jo blitt vant til det også. Det er jo stas å være så synlig utabys, selv om folk flest selvfølgelig ikke tenker over det, sier en tydelig stolt salgssjef.

For Namdal Ressurs er en god representant fra Namdalen. Ikke bare i andre deler av Norge, men også på vei ut fra Norge. 31-åringen har med andre ord flyttet hjemmefra og tatt landet med storm. Og da er det er lov til å bli stolt.

Namdal Ressurs

Ansatte

Flash photography, Sleeve, Collar, Wrinkle
Flash photography, Facial hair, Forehead, Chin, Beard, Neck, Jaw, Grey, Black-and-white
Vision care, Flash photography, Dress shirt, Forehead, Glasses, Smile, Eye, White, Beard, Tartan
Vision care, Flash photography, Forehead, Nose, Glasses, Smile, Eyebrow, Jaw, Sleeve, Eyewear
Flash photography, Face, Smile, Skin, Lip, Outerwear, Eyebrow, White, Happy, Iris
Facial hair, Clothing, Forehead, Cheek, Neck, Jaw, Beard, Grey, Happy
Flash photography, Forehead, Nose, Smile, Eye, Human, Jaw, Beard, Happy, Grey
Vision care, Flash photography, Glasses, Smile, Eyebrow, White, Human, Black-and-white, Eyewear, Happy
Vision care, Flash photography, Forehead, Glasses, Smile, Chin, Eyewear, Happy, Gesture, Grey
Forehead, Nose, Hair, Smile, Skin, Lip, Chin, Eyebrow, Eye, White
Vision care, Dress shirt, Forehead, Glasses, Beard, Jaw, Grey, Collar, Eyewear
Forehead, Hair, Nose, Face, Head, Lip, Hairstyle, Eyebrow, Eye, Shoulder
Polo shirt, Vision care, Glasses, Forehead, Smile, Beard, Eyewear, Sleeve, Grey
Vision care, Flash photography, Glasses, Hair, Smile, Skin, Lip, Chin, Eyebrow, Eye
Flash photography, Forehead, Smile, Chin, Eyebrow, White, Jaw, Mammal, Happy, Collar
Sleeve, Collar, Wrinkle

ROLF OVESEN

Daglig leder / CFO
Tel: 915 94 506
E-post: rolf@namdalressurs.no


Rolf startet i Namdal Ressurs i 2008 som logistikksjef. Tre år senere ble han daglig leder, og har jobbet som det siden. Rolf har i tillegg har 15 års erfaring fra arkitekt- og ingeniørbransjen, samt 8 år bak seg som salgs- og prosjektansvarlig i vannteknologiselskapet Salsnes Filter.  

Cross
Vision care, Dress shirt, Forehead, Nose, Glasses, Chin, Smile, Jaw, Sleeve, Happy

BERNT-EVEN SEIERSTAD

Salgssjef / CCO
Tel: 909 69 699
E-post: bernt@namdalressurs.no


Bernt-Even har vært salgssjef i Namdal Ressurs siden 2009. Han er utdannet legemiddelkonsulent og har i tillegg etterutdanning innen økonomi og ledelse. Bernt-Even har i tillegg erfaring fra flere andre bransjer, deriblant farmasøytisk-industri og dagligvare.

Cross
Forehead, Smile, Beard, Happy

ULF HAUGUM

Salg
Tel: 908 97 008
E-post: ulf@namdalressurs.no


Ulf er anleggsteknisk utdannet, og har erfaring som både entreprenør og ingeniør. I tillegg har han flere års erfaring innen salg i avfallsbransjen. Ulf startet i Namdal Ressurs allerede i 1998, og var ansatt til 2009 – for så å komme tilbake igjen i 2011. Hos Namdal Ressurs har Ulf hatt flere ulike roller, men fokuset har alltid vært på salg av avfallsutstyr. I dag har Ulf ansvaret for salg av overflatecontainere og en del andre spennende prosjekter

Cross
Forehead, Cheek, Lip, Chin, Smile, Hairstyle, Eyebrow, Vertebrate, Ear, Mammal

SILJE MERETHE BRØNDBO

Marked
Tel: 482 92 474
E-post: silje@namdalressurs.no


Silje begynte å jobbe i Namdal Ressurs i 2015, og er vår markedsansvarlig. Hun jobber med nettside, sosiale medier, markedsføring og markedsmateriell. Silje er utdannet grafisk designer og personlig trener, og jobbet tidligere som freelance grafisk designer ved siden av jobb innen detaljhandel.

Cross
Vision care, Dress shirt, Forehead, Glasses, Smile, Skin, Chin, Beard, Sleeve, Collar

BJARNE KRISTIANSEN

Salg
Tel: 911 55 203
E-post: bjarne@namdalressurs.no


Bjarne har 35 år erfaring som selger. Han er en erfaren mann, og har vært innom bransjer som kjøkken og hvitevarer, frisørbransjen og dagligvare. Bjarne ble ansatt i Namdal Ressurs i 2017, og jobber med salg av de fleste produktgruppene vi har.

Cross
People in nature, Vision care, Glasses, Hair, Nose, Smile, Skin, Lip, Eyebrow, Eye

TRUDE FRENGEN BARLIEN

Økonomimedarbeider regnskap
Tel: 971 19 612
E-post: trude@namdalressurs.no


Trude har en bachelor i økonomi og administrasjon, og har tidligere jobbet med bokettersyn som regnskapskontrollør. Trude har vært ansatt i Namdal Ressurs siden 2018, og jobber med regnskap.

Cross
Forehead, Nose, Cheek, Eyebrow, Beard, Neck, Jaw, Sleeve, Happy

Haakon Inderberg

Økonomi- og administrasjonssjef
Tel: 455 15 026
E-post: haakon@namdalressurs.no


Haakon er vår økonomisjef, og har vært i Namdal Ressurs siden 2018. Haakon har utdanning innen økonomi og administrasjon – og en master i finans. Han har tidligere erfaring som controller, rådgiver og mer.

Cross
Street fashion, Skin, Smile, Lip, Chin, Outerwear, Hairstyle, Eyebrow, Neck, Sleeve

Karoline Aasbø

Salgs- og markedskoordinator
Tel: 994 54 388
E-post: karoline@namdalressurs.no


Karoline har utdanning innen makeup og styling, og har jobbet innenfor salg og serviceyrker siden 2013. Karoline ble ansatt i Namdal Ressurs i 2020, og jobber her med salg av avfallsutstyr.

Cross
Vision care, Glasses, Face, Smile, Skin, Chin, Eyebrow, Eye, Sleeve, Happy

Anne Kjersti T. Nordal

Salg
Tel: 913 08 705
E-post: anne@namdalressurs.no


Anne Kjersti jobber som selger, og ble først utleid til Namdal Ressurs fra MNA i 2007, før hun ble fast ansatt hos oss i 2010. Hun er utdannet sykepleier og har jobbet flere år innen pleie og omsorg, blant annet som omsorgssjef/enhetsleder. I dag har Anne Kjersti ansvaret for salg av poser og sekker til avfallsbransjen.

Cross
Vision care, Dress shirt, Forehead, Nose, Glasses, Chin, Eyebrow, Beard, Neck, Ear

Morten Munch Erichsen

Avdelingsleder, Oslo
Tel: 908 51 944
E-post: morten@namdalressurs.no


Morten begynte sin tid i Namdal Ressurs i 2011. Han er utdannet diplommarkedsfører, og har erfaring fra både entreprenør, journalistikk og økonomi. I Namdal Ressurs har han jobbet med salg og prosjektledelse, og er nå avdelingsleder i Oslo.

Cross
Flash photography, Clothing, Forehead, Nose, Cheek, Smile, Outerwear, Jaw, Sleeve, Collar

Simen Nysæter

Servicetekniker elektronik
Tel: 414 88 213
E-post: simen@namdalressurs.no


Simen har en bachelor som elektroingeniør fra NTNU, og har gjennomført en to-årig trainee-stilling gjennom Trainee Trøndelag hos Namdal Ressurs. Han har i tillegg fagbrev som tømrer, og flere års erfaring som snekker. Simen begynte hos Namdal Ressurs i 2018.

Cross

Karl Erik  HOVIK Aune

OPM prosjektleder
Tel: 900 95 523
E-post: karl.erik@namdalressurs.no


Karl Erik er nyutdannet sivilingeniør fra NTNU, med en mastergrad i teknologi. Han fulgte studieprogrammet Produktutvikling og produksjon, med hovedprofilen Prosjekt- og kvalitetsledelse. Karl Erik begynte i Namdal Ressurs 1. september i 2020, gjennom et toårig traineeprogram i regi av Trainee Trøndelag. Karl Erik jobber som OPM (Office Project Manager) / Prosjektleder, og hans jobbhverdag består i hovedsak i arbeid knyttet opp mot offentlige anbud og utviklingsprosjekter.

Cross
Vision care, Dress shirt, Forehead, Nose, Glasses, Chin, Smile, Beard, Human, Tartan

Pål Lid

Kvalitetsleder/prosjekt
Tel: 970 57 007
E-post: paal@namdalressurs.no


Pål begynte i Namdal Ressurs i 2014, og har flere år bak seg i ledende stillinger innen avfallsbransjen. Pål har i tillegg flere års erfaring innen rådgivning i miljø-, og kvalitetssertifisering og offentlig innkjøp. I Namdal Ressurs jobber han som kvalitetsleder, og håndterer blant annet sertifiseringer og offentlig innkjøp.

Cross
Forehead, Nose, Cheek, Chin, Beard, Jaw

Ivar Småvollan

Transport
Tel: 995 64 499
E-post: ivar@namdalressurs.no


Ivar jobber med transport, montering, service og reparasjoner av avfallsutstyret vi leverer. Han har fagbrev som anleggsmaskinreparatør, og har tidligere jobbet i nesten 15 år som mekaniker og med dele- og servicesalg. Ivar har jobbet i Namdal Ressurs siden 2009.

Cross
Vision care, Clothing, Forehead, Nose, Glasses, Cheek, Smile, Head, Eyebrow, Eye

Bjørn Heia

Ettermarked/lager
Tel: 971 99 691
E-post: bjorn@namdalressurs.no


Bjørn har over 20 års erfaring som logistikk- og innkjøpsansvarlig. Han har fagbrev som både bilmekaniker og biloppretter, samt flere års erfaring som både bil- og landbruksmekaniker. I Namdal Ressurs jobber han med service, ettermarked og lagerstyring, og har jobbet her siden 2017.

Cross
Forehead, Eyebrow, Beard, Eyelash, Jaw, Neck, Sleeve

Henning Hernandez

Service
Tel: 911 13 191
E-post: henning@namdalressurs.no


Henning har mange år innenfor service i avfallsbransjen. Har teknisk utdannelse, og har jobbet mange år med salg av avfallsutstyr og avfallstjenester. Henning startet i Namdal Ressurs i 2021.

Cross

OM DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Namdalsavisas markedsavdeling, NA Kreativ.
Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

ANNONSØRINNHOLD

Logo, Line, Text, Font