Kvalitet i alle ledd

Mester-Bygg er et selvstendig byggmesterfirma som holder til i Namsos, og som bygger både hus, hytter og større bygg i hele Namdalen.

Mester-Bygg har over 30 ansatte, og er en av Namdalens største byggmestre for tradisjonell oppsett av trehus. Som forhandler av Mesterhus, JKE Design og Saltdalshytta har Mester-Bygg tilgang til et nasjonalt nettverk av leverandører og fagpersonell, noe som gir store fordeler for kundene. Mester-Bygg har fagpersoner i hele byggeprosessen. Med lærlinger, fagarbeidere, byggmestre og ingeniører i egen bedrift er de klare for alle typer byggeoppdrag.

Hus

En mann for ditt hus

For å selge hus, må du ha peiling på hus. Bjørnar Blengsli har gått gradene fra tømrerlærling til svennebrev og utdannet byggmester, før han etter mange år som byggeleder kastet hammeren og tok over som salgssjef i Mester-Bygg. 

– Nå kalkulerer og selger jeg hus, og det er en helt annen verden enn den jeg var vant til fra byggeplassen, sier den erfarne byggmesteren. 

Selv om han ikke tar så mye i hammeren som før, så er den iallfall med i tankene. 

– Jeg bygger huset i hodet når jeg kalkulerer, og jeg er ofte på befaring på byggeplassen før jeg begynner å kalkulere, da er sjansen for at det blir riktig større. 

Tett dialog med kunden

Mester-Bygg leverer både private og offentlige bygg, i tillegg til at de gjerne bistår de som trenger hjelp i et byggeprosjekt. Når det kommer til hussalg på privatmarkedet er det ikke som det en gang var da folk pekte på huset de ønsket seg i en katalog og «det var det». 

– De fleste husene vi leverer i dag har kundene påvirket ganske mye selv, forteller Bjørnar. Det er mulig å komme til oss med alt fra et bilde, en skravletegning og en plan, til en grundig skisse fra en ekstern arkitekt. Det viktigste for oss er at vi har en tett dialog med kundene gjennom hele prosessen, og når kundene kommer hit med ei tomt og en drøm, hjelper vi de til drømmen er realisert. 

Fagfolk i alle ledd

Bjørnar forteller at de fortsatt bygger en del gode gamle klassiske hus, men at det også blir mer og mer komplekse hus.

– Det går mye i moderne hus med mye glass og alle mulige takvinkler. De ser enkle ut, men jo enklere de ser ut, jo mer komplekse er de å bygge, kan han fortelle.

Og når komplekse hus skal bygges, er det viktig med fagfolk i alle ledd. Og når for eksempel kjøkkenet skal planlegges, kaster Bjørnar ballen videre til Hilde.

Material property, Product, Azure, Font

Mens andre byggematerialer krever høye temperaturer og mye energi i produksjonsfasen, vokser trær ved 4 grader celcius, med sola som eneste energikilde. Trær binder også CO₂ i produksjon og lager oksygen til lufta vår. Det er det ingen andre materialer som gjør. Bedre for miljøet blir det ikke


JKE Design

Nytt i Namdalen

Hilde Merethe Sandnes er selvutnevnt «kjøkkenentusiast» som har vært i boligbransjen siden ‘98, med fokus på kjøkken de siste 13 årene. Nå har hun brakt dansk design og kvalitet til Namsos, og Mester-Bygg kan nå kalle seg stolt leverandør av JKE-kjøkken.

– Grunnen til at vi valgte JKE Design er at det handler grunnleggende om stilsikker og holdbar design. JKE har et bredt sortiment hvor man tilpasser produkter og løsninger. Dette gir kjøkken som kan skreddersys til den minste detalj, sier kjøkkendesigneren engasjert.

Kjendiskjøkken

JKE-kjøkken er blitt godt kjent i Norge gjennom oppussingsprogrammet Eventyrlig Oppussing hvor designer Halvor Bakke pusser opp hus og hytter og JKE Design leverer innredningsløsninger. JKE Design produseres på Nordjylland og leveres som sammensatte skrog. De lover høy kvalitet som varer, og i tillegg til kjøkken har de også bad og garderober slik at kundene kan få en helhetlig løsning i sine valg.

– Kjøkken og bad er ofte de første rommene kundene begynner å planlegge når de skal bygge hus, nesten før de har tegnet ferdig huset, sier Hilde mens hun får bekreftende nikk fra Bjørnar. Han vet hva hun snakker om.

Kjøkken for alle penga. Eller halve penga.

At nytt kjøkken koster, kommer man ikke unna. Her er det mange alternativer, og ifølge Hilde er det helt opp til deg.

– Vi har kjøkken i alle prisklasser. En av fordelen med JKE er jo at du kan mikse og tilpasse valg av løsninger. I kjøkkenverdenen tar man valg fra ulike leverandører, dette gjelder både benkeplatemateriale, vasker, hvitevarer osv. Sånn sett koster det alt etter hva du gjør det til. Ferdig sammensatte moduler gjør at mange også velger å gjøre selve monteringen selv. Vi veileder og gir gode råd i hele kjøkkenprosessen, forsikrer hun.

Hilde har bred erfaring fra små og store boligprosjekter som leilighetsbygg, eneboliger og større offentlige bygg som barnehager og skolekjøkken med spesialtilpasninger. På Mester-Bygg har de en utstilling som viser ulike frontvalg, innredningsløsninger og prøver på benkeplater. I tillegg har de gulvprøver, trappeprøver, våtromsplater og ulike veggplater. Det gjør at Bjørnar og Hilde slipper å sende kundene til byggevareforretninger for å se på de mange løsningene.

– Vi trenger ikke alltid å ha store utstillinger. Med min kompetanse, så vet jeg hva som fungerer til de ulike kjøkkenene, sier den dedikerte kjøkkendesigneren.

Etter å ha levert JKE-kjøkken i Namdalen et snaut år, angrer ikke Hilde på satsningen.

– Det er noe med dansk stilsikker design, gode materialer og godt, gammeldags håndverk. Jeg liker å levere gode løsninger, se sluttresultatet og ikke minst: det er artig når kundene blir fornøyde. Jeg elsker å holde på med det.

Font

JKE bringer naturen inn på kjøkkenet med naturmaterialer som tre, stein og linoleum. 

Saltdalshytta

Perfekte hytter for Namdalen

– Jeg klarer ikke å finne en hytteleverandør som passer bedre for Namdalen enn Saltdalshytta. At vi i Mester-Bygg nå kan tilby disse hyttene til våre kunder er veldig gledelig.

Det er en ivrig Øistein Aagård som snakker. Flatangeringen har jobbet som tømrer i mange år, og har opparbeidet seg tittelen fagskoleingeniør og Mesterbrev som han kan vise til. Øistein har jobbet for Mester-Bygg i fire år, og han har nå gått fra byggeleder/prosjektleder til stillingen som salgsleder for Saltdalshytta i Namdalen.

– Dette er en stor nyhet. Det er faktisk så nytt at vi ikke har markedsført det enda, sier han og ler.

Saltdalshytta har delt inn markedet sitt i regioner, og Øistein har nå ansvaret for å formidle og selge de tradisjonsrike hyttene i Namdalen, fra Steinkjer i sør til nordlandsgrensa i nord.

– Jeg er «styggheldig». Namdalen er jo rik på variert natur, og Saltdalshytta passer perfekt inn i landskapet vårt. De har gjennom 40 år spesialisert seg på fjellhytter og sjøhytter, og med områdene vi har her kunne det ikke passet bedre.

Hytter for store og små (lommebøker)

Saltdalshytta ønsker å bidra til at familier får mer tid sammen, at flest mulig skal kunne få realisere hyttedrømmen, og at de skal lage hytter som varer gjennom generasjoner. Derfor satser de sterkt på kvalitet, fleksibilitet og god pris.

– Saltdalshytta har et bredt spekter av hytter, og de er enkle å tilpasse etter kundenes ønsker og behov. Noe av det jeg liker best med hyttene, er at de har mange gode løsninger for å utnytte plassen maksimalt, sier Øistein.

Selve hytta blir produsert på Norges største og mest moderne hyttefabrikk i Saltdal før de ferdige elementene fraktes til tomta. Er du hendt, vil du kanskje sette opp hytta selv, og hvis ikke, kan du få den helt nøkkelferdig. Da er det Mester-Bygg som tar seg av oppføringen, og da går det sannelig unna!

– Når elementene har kommet, kan vi ha hytta ferdig oppført i løpet en uke, forteller Øistein.

Enorm interesse

Mange drømmer om hytte om dagen, og det har delvis vært rift om hyttetomter i Namdalen. Men du må ikke nødvendigvis ha tomta i boks for å gå til anskaffelse av ei Saltdalshytte.

– Vi har vært heldig og fått tak i gode hyttetomter der vi får legge ut hyttene våre. I første omgang gjelder det Vik på Flatanger og Sandvika på Otterøya. Dette er perleplasser for fine sjøhytter, sier Øistein. Til de som ønsker snø og fjell, kan vi også tilby en fantastisk tomt på Løvsjølia hyttefelt i Lierne, legger han til.

Er du heldig og sitter med ei tomt, men mangler hytte, vet du hvem du skal snakke med.

– Jeg gleder meg som bare det, sier den ferske salgslederen som skal bringe Saltdalshytta til Namdalen.

Font

Drømmen om egen hytte er en del av den norske folkesjela. Felles for alle er at vi har ulike ideer om hvor og hvordan en hytte skal være, og måten den skal brukes på. Saltdalshytta har mange ulike hytter og tilpasser etter dine behov. 

Kvalitet og miljø

Kvalitet og miljø

At Mester-Bygg slår mange slag for kvalitet og miljø, er det ingen tvil om når man besøker en av deres byggeplasser. Firmaet er kvalitet- og miljøsertifisert, og de jobber målrettet for å gi minst mulig miljøavtrykk.

Daglig leder Bjarne Holmsen og byggeleder Ketil Kjølstad er engasjerte når de viser fram Overhalla Helsehus som nå er under oppføring. 

– Dette er et det beste miljøhuset du kan få, sier Bjarne fornøyd når vi kommer inn i den store trehusbygningen.

Overhalla Helsehus er oppført som passivhus med ekstra isolasjon i tak, vegger og gulv, noe som reduserer behovet for oppvarming av bygget. Bæresystemet er av massivtre og man finner vannbåren varme i alle gulv. Prosjektet inkluderer et nytt biofyringsanlegg som varmer opp flere kommunale bygg, og det er selvforsynt med strøm fra solceller på taket. -Mer enn nok til å lyse opp byggets led-belysning og til å lade opp elbilene utenfor. I perioder av året produserer dette huset strøm som leveres ut på strømnettet til andre kunder.

– Selv om vi har stort fokus på klima og miljø, er dette noe annet enn det vi vanligvis bygger. Dette huset bruker ikke energi, det produserer energi. Jeg skulle ønske vi hadde flere slike prosjekter, sier Bjarne engasjert. 

– Det er veldig positivt at Overhalla kommune vil ha det slik, at de er frampå og satser på bærekraftig utvikling i så stor grad. Vi kommer nok til å se mer og mer av slike bygg framover, legger han til.

Det er ingen tvil om at Bjarne er fornøyd med prosjektet i Overhalla. Men han er ydmyk, og presiserer at dette ikke ville vært mulig uten dedikerte fagfolk.

– Å bygge et hus som det vi akkurat har besøkt i Overhalla har aldri vært mulig uten dyktige håndverkere. Vi er nok ikke gode nok til å skryte av hverandre, men den gjengen som har jobbet her har gjort en fantastisk jobb. Jeg er svært takknemlig for å jobbe med en så dyktig gjeng, alle som en, tusen takk, sier Bjarne.

– Våre samarbeidspartnere på prosjektene må vi heller ikke glemme. De finnes heldigvis mange dyktige håndverkere og seriøse bedrifter i området vi ferdes i. De vi samarbeider med har alt på stell. Det er viktig, sier Ketil.

Godt for miljøet - godt for deg

Inne i omsorgsboligene lukter det friskt av treverk. I tillegg til de lyse massivtreveggene, har rommene duse naturfarger som gir en følelse av ro og velvære. Bjarne og Ketil er sikre på at de som skal bo her får det godt med frisk luft og mye lys.

– Og de som skal jobbe her vil få en fantastisk arbeidsplass. Vi bruker ganske mye av livene våre inni et hus, og da er det er viktig å ta hensyn til hvor mye kroppen påvirkes av lys, lyd og luft, enten det er hjemme eller på arbeidsplassen. Treverk absorberer fukt, og det gjør at inneklimaet blir mye bedre. Stor takhøyde med store vinduer slipper inn mye lys, og det vil gjøre deg lettere til sinns, slår Bjarne fast. 

Det mangler ikke på lovord om det nye praktbygget i Overhalla sentrum. 

– Mester-Bygg har samme tankegangen som i oppstarten for 20 år siden, om at det er tømmer og tre vi lever av. Vi kommer alltid til å trenge betong og stål, men det gjelder å velge med omhu. Vi tror på økt bruk av tre der det er mulig, sier Bjarne.

– Husk også at det materialet du ikke bruker også er det mest miljøvennlige valget. Tenk gjenbruk og unngå unødvendig avfall. Det er vel så viktig som alt det andre, legger han til.

Kvalitetssikring

Når du skal velge hvem som skal sette opp et nytt bygg for deg, er et godt tips å se om firmaet innehar riktige sertifiseringer. Det er helt vanlig å se etter dette i mange bransjer, men det er kanskje ikke noe du tenker over når du skal velge snekker. Mester-Bygg har et kvalitet- og miljøstyringssystem sertifisert etter to europeiske standarder; kvalitetsstandarden ISO 9001 og miljøstandarden ISO 14001.

– Miljøstandarden betyr tre ting for Mester-Bygg: riktig valg av materiale, sortering av avfall, og transport av folk og materialer. Vi jobber jo i hele Namdalen, og ikke alle ansatte bor i Namsos. Når vi har et prosjekt ute i distriktet, er det viktig for oss at de som bor nærmest prosjektet får være på det prosjektet. Da får de kort arbeidsvei, kan hente i barnehagen før middag og bli med på fotballtrening etterpå. Samtidig som dette er bra for oss som jobber her er det også god miljøpolicy å kjøre kortest mulig, sier Bjarne.

Han forklarer videre at kvalitetsstandarden går på god ledelse, godt arbeidsmiljø og stort kundefokus. De vil hele tiden se etter forbedringspotensialer, så god dialog med kunden er viktig. 

– ISO-sertifiseringer kan høres kanskje litt tørt ut og kjedelig ut, men det viser at bedrifter som er sertifisert har et system som jobber med kvalitet- og miljø. Det er viktig, slår Bjarne fast. 

Font
Font
Triangle, Rectangle, Font
Product, Rectangle, Font

Boligbygging 

Mester-Bygg holder ikke på med bare Overhalla Helsehus for tiden. De bygger også bolighus over hele Namdalen, og du skal ikke reise langt mellom hvert Mester-Bygg-prosjekt. Det er blitt en del på 20 år.

– Vi er inne i siste del av et prosjekt på Rørvik der vi bygger seks arkitekttegnede boliger helt nede ved sjøkanten. Vi har også tre fantastiske tomter på Skage hvor vi skal sette opp tre håndplukkede hus.

Bjarne forteller at Mester-Bygg skal utføre alle søknadspliktige arbeider og ferdigstille husene utvendig, og ferdigstille våtrom. Tanken er at kundene selv skal få velge interiør og at det er mulig å gjøre innredningen selv hvis de ønsker det. Prisen som ligger uten er fiks ferdig, så her kan man justere etter hva kundene selv ønsker.

– Vi gjør litt som ferdigmatprodusentene; kort tilberedning, raskere enn elementbygging, og kundene kan selv legge til ønskede ingredienser og krydder for å få den smaken som de liker, smiler Bjarne lurt.

– Det er nesten så jeg blir misunnelig, Tenk å få denne utsikten da!


Kontakt oss
Smile, Outerwear, Photograph, White, Black, Jaw, Sleeve, Beard, Happy, Collar
Vision care, Hair, Forehead, Nose, Glasses, Cheek, Smile, Eyebrow, Beard, Mouth
Facial expression, Outerwear, Eyebrow, Photograph, White, Black, Cap, Sleeve, Black-and-white, Style
Human body, Flash photography, Smile, Eyebrow, Organ, Black, Jaw, Sleeve, Black-and-white, Happy
Forehead, Smile, Cheek, White, Beard, Jaw, Standing, Iris, Happy, Style

BJARNE
HOLMSEN

Daglig leder

Bjørnar
Blengsli

Salgssjef

Ketil
Kjølstad

Byggleder

Hilde Merethe Sandnes

JKE Design

Øistein
aAgård

Salgsleder
Saltdalshytta


OM DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Namdalsavisas markedsavdeling.
Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Logo, Line, Text, Font

ANNONSØRINNHOLD