Velkommen til

Grong Karting Raceway

Å skrense det er å bremse – gokart som sport

Hos Per Otto og Hege Valskraa ved Grong Karting er sesongen godt i gang, og kjørere fra fjern og nær strømmer til Bjørgan for å kjøre gokart. Gokart er en motorsport som egner seg like godt for jenter og gutter, og det er åpent for unger helt ned i 6 års alder. Mens mange tenker på gokart som en hyggelig aktivitet man gjør en sjelden gang i blant, er det ved Grong Karting Raceway et voksende miljø av dedikerte sjåfører som møter til trening to dager i uka. Og det er plass til flere, skal vi tro  ekteparet Valskraa.

Inngangsporten til gokart er ofte en felles interesse for motorsport i en familie.  Sporten gir selvtillit. Unge bygges opp positivt ved å mestre sin gokart. Her trenes ferdighet og forståelse side om side. Barn og unge lærer at samarbeid gir resultater, at konkurranse ikke er fiendskap og at dyktighet skapes over tid. Forberedelse, nøyaktighet og tålmodighet må til for å lykkes.

Fakta om banen

Banenavn: Grong Karting Raceway
Lengde: 524 meter
Bredde: 6 meter
Treningsdager: torsdag og søndag fra kl. 17:00
Om banen: Banen er ganske kupert, med flere høydeforskjeller, som gjør det ekstra gøy å kjøre. Passer best opp til klasse X30/Rotax.

Klasser som kjøres i Norge

Klassene relaterer seg til motorvolum og gokartens størrelse. Aldersgrenser gjelder for det året en fyller, eks. kan en starte med cadetti som 5 åring hvis en fyller 6 i løpet av året.

Klasser:
Cadetti:
 Trening fra 6 år. Løp fra 8 år til 10 år
Mini: Fra 10 år til 13 år
Junior 125: 12 til 16år
X30: Fra 14 år .
Rotax: Fra 14 år.
Rotax DD2:  Fra 15 år.
KZ2: Fra 15 år.

En sport uten reservebenk

I starten på september i 2020 kjørte de første gokartene ut på den helt nye gokartbanen til Grong Karting på Bjørgan.

– Banen er bygd etter en såkalt C-lisens, slik at hvis vi ønsker kan vi etterhvert kjøre supertrening og regionsløp, men foreløpig er banen forbehold trening. Det er god rekruttering og mange som finner veien til oss, og et veldig godt miljø, forteller Per Otto Valskraa.

– Vi har karts som kan prøves i alle aldersgrupper, og det er også lurt å la barna ta noen runder for å finne ut om dette er noe for dem, før man investerer i egen kart. Men de aller fleste som prøver gokart for første gang, ender opp med å komme tilbake, sier Valskraa med et smil om munnen.

Vision care, Baseball cap, White, Eyewear, Sunglasses, Smile, Goggles, Mountain, Sleeve

– Det er trening to dager i uka, og et veldig godt og inkluderende miljø. Kommer du opp hit, vil det alltid være noen som vil hjelpe deg med råd og veiledning, samt å bistå deg skulle det trengs hjelp til å skru og justere på karten din. Og kanskje det beste av alt, det er ingen reservebenk i denne sporten, alle får kjøre, avslutter den engasjerte bane-eieren.

Gokart har gått fra en hobby til en livsstil for ekteparet Per Otto og Hege Valskraa ved Grong Karting, og Per Otto har allerede vært å skritta opp en fremtidig forlengelse av banen.

Spenning for moros skyld

Du må ikke ha ambisjoner om Formel 1 og egen kart for å slippe til på Grong Karting Raceway. Drop-in kjøring annonseres på Grong Karting sin Facebookside, og er et særdeles populært tilbud for adrenalinsøkende familier. Her får du leid både kart og nødvendig sikkerhetsutstyr, og du betaler per heat. Kanskje ender turen opp i en ny hobby?

Ta plass og bli med en runde rundt banen, med Ole Martin Kolberg bak rattet.

Mattis og Julian

RIVER snerken av kaldgrøten

For de fleste 13-åringer har nedtellingen til førerkortet startet, og hva bedre enn litt gokart-kjøring for å bøte på den lengselen? Gutta har reist fra Namsos og ankommer Grong Karting Raceway fulle av iver. Besøket starter med en tur innom Hege Valskraa i depot, hvor de får utdelt hjelmer og kjøredress. Så venter en runde med sikkerhetsopplæring før gutta får utdelt hver sin kart. Det røde flagget erstattes av en grønt, som indikerer at det er bare å trå på gassen, og Mattis og Julian sklir ut på banen. Drømmedagen er endelig i gang.

Hvor mye koster en gokart?

Gokarter koster fra 5.000 til over 100.000,- En grei nybegynnerkart får du fra 10.000 – 20.000,- og da får du ofte med mye utstyr som gokarttralle, regnhjul, laptimer, reservedeler, verktøy og kjøreutstyr.

Du finner mange karter på Finn.no, men også på egne Facebook-grupper for kjøp og salg.

Om denne artikkelen

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Namdalsavisas markedsavdeling.
Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Annonsørinnhold