Velkommen til en multikulturell festforestilling hvor kunst- og kulturuttrykk fra hele verden møtes på en og samme scene.

Dette er VI i Namsos

Material property, Product, Gesture, Font

Namsos er en liten by, men vi har plass til alle, og alle har en plass.

VI i Namsos vil gi barn og ungdommer med flyktning-/innvandrerbakgrunn i Namsos, sammen med norske barn og unge, mulighet til å dele av sine kulturer og kulturell kunnskap, og lære av hverandre i prosessen.

Dette blir til en forrykende forestilling i Kulturhuset i Namsos under byens jubileumsfeiring, 7. juni.

Billetter er gratis, men du må hente ut et plassreservasjon via Namsos kulturhus sine hjemmesider. Velg tidspunkt og følg link for billetter.

Sveip opp for å lese mer om VI i Namsos

– VI i Namsos er et gratis kultur- og fritidstilbud som tar utgangspunkt i de kulturelle ressursene som hver enkelt deltaker bringer med seg inn i prosjektet, forteller Sandra Ingebretsen. Hun er musikkterapeut og prosjektleder for «Vi i Namsos».

– I samspill med profesjonelle instruktører og musikere, formes det en festforestilling hvor publikum skal få oppleve det kulturelle og kunstneriske mangfoldet innbyggerne i Namsos kommune har å by på, forteller hun videre.

Deltakerne er en multietnisk gruppe med både barn, unge og voksne som er bosatt i Namsos kommune.  Et mål i rekrutteringen har vært å etterstrebe så stort mangfold som mulig slik at flest mulig av de ulike etniske kulturer kommunen består av blir representert. Dette gjelder også minoriteter som har tradisjoner langt tilbake i tid og som er en del av det norske samfunnet, for eksempel samisk og romani.

– Hovedmålgruppen er personer i alderen 6-25 år, men vi ønsker også familiemedlemmer/eldre deltakere velkommen. Alle som syns at VI i Namsos virker spennende og som ønsker å delta for å dele av sin kultur/ta del i andres kulturuttrykk, ønskes velkommen som deltakere, forteller Sandra.

I VI i Namsos 2020 ble 19 land/nasjoner representert; Sudan, Sør-Sudan, Brasil, Filipinene, Syria (og de som definerer seg som kurdisk), Kongo, Eritrea, Romania, Tsjetsjenia, Uganda, Litauen, Italia, Burma, Somalia, Jemen, Etiopia, Palestina og Norge.

Vår visjon er at VI i Namsos skal fortsette å tilby en nøytral møteplass der både innvandrere/asylsøkere og etnisk norske i Namsos gis mulighet til å motta, gi og sammen skape musikalske og kunstneriske opplevelser i et inkluderende felleskap, avslutter den engasjerte musikkterapeuten.

Material property, Product, Gesture, Font
Font

OM DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Namdalsavisas markedsavdeling.
Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Font
Font