Med blikk for fremtiden

Natural environment, Smile, Green, Plant, Vegetation, Organism, Happy, Finger, Font, Aqua

Ny teknologi inntar Namdalen

Nyere avansert teknologi bidrar til å oppdage øyesykdom i en tidlig fase. Specsavers Namsos har tatt i bruk nyvinningen, som gir viktig informasjon om øyets indre.

- Tenk deg en bløtkake med bær som ser fin ut, men inni vet du ikke eksakt hva kaken inneholder. Sånn er det også med øyet ditt. Men med ny teknologi kan vi nå se netthinnens lag bakover og hva som ligger under netthinnen, forklarer optiker Benjamin Ledang ved Specsavers Namsos.

OCT (Optical Coherence Tomography) er noe av det mest avanserte utstyret innenfor øyehelse og bidrar til å oppdage øyesykdom i en tidlig fase. En undersøkelse med OCT er helt smertefri og benytter det samme prinsippet som en ultralydundersøkelse.

- OCT er en del av vår standard synsundersøkelse og vi er veldig fornøyde med å være ute med å ta denne teknologien i bruk, forteller optikeren.

Heldigvis er det mest vanlig å finne ufarlige endringer i øyet. Men for dem med sykdomstegn er det veldig viktig at dette oppdages så tidlig som mulig.

– I motsetning til en vanlig synsundersøkelse uten OCT, kan det være enklere å se tegn på øyesykdom. Mange tusen nordmenn har grønn stær uten å vite om det. Mange tilfeller oppdages under rutineundersøkelse hos optiker. Derfor er jevnlige synsundersøkelser med OCT viktig, forteller Ledang.

Hva er OCT?
I løpet av de siste årene har ny teknologi gitt helt andre muligheter til å studere det indre øyet. Ved hjelp av en OCT-skanning (Optical Coherence Tomography) får man mulighet til å se et tverrsnitt av netthinnen og studere bakre del av øyet på en helt ny måte.

Med OCT kan optikeren se hva som foregår under overflaten av netthinnen og avdekke øyesykdommer og endringer i øyet. Dette i motsetning til et ordinært netthinnebilde.

OCT bidrar til å gjøre det mulig å påvise øyesykdommer før man selv oppdager endringer i synet og dermed redusere faren for redusert synskvalitet. Optikeren har mulighet til å henvise til øyelege og lege for videre undersøkelse og behandling. Jo tidligere oppdagelse av sykdom, jo større sjanse for å redde synet og helsa.

Hvorfor OCT?

OCT (Optical Coherence Tomography) er spesielt viktig for alle over 60 år og med arvelige øyesykdommer i familien.

OCT-dybdebilde anbefales for de med:

  • Grønn stær
  • Forkalkning i netthinnen (AMD)
  • Øyesykdommer i familien
  • Høyt trykk i øyet – dette kan være tegn på grønn stær (glaukom)
  • Reduksjon i visus – når du ikke ser de minste bokstavene på synsprøvetavlen med korreksjon
  • Forkalkning
  • Er nærsynt over -6
  • Diabetes

Om Specsavers Namsos

Elin Synnøve Båfjord, Benjamin Ledang og Grethe Bugge

-Firma Brillehuset Gifstad & Ledang AS etbl. 1951

-Gikk inn i Specsavers 2011

-4 autoriserte optikere, 6 optikerassistenter

-Over 1100 briller i butikken

-Brutto omsetning ca. 20 mill.

-Topp moderne utstyr for synsundersøkelser, og det investeres fortløpende i nytt utstyr

-Behandling av tørre øyne

OM DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Namdalsavisas markedsavdeling.
Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Natural environment, Smile, Green, Plant, Vegetation, Organism, Happy, Finger, Font, Aqua
Logo, Line, Text, Font

ANNONSØRINNHOLD