ANNONSØRINNHOLD

Font

20 ÅR MED FOLKEHELSE OG TRIVSEL

Tilbake til 1997 hadde Tom Roger Moen tenkt å flytte fra Namdalseid til Kirkenes. En kjapp mellomlanding i Kolvereid satte livet hans på en ny kurs, og de siste tjueseks årene har Tom Roger bodd der, i Norges minste by. Moen har ikke ligget på latsiden, men har derimot i løpet av de siste vel tyve årene bygd opp en vesentlig folkehelseaktør i Ytre Namdal – treningssenteret Sentrum Campus.

Dette er riktignok ikke en jobb han kan ta æren for alene. Siden oppstarten har det vært nærmere hundre ansatte innom bedriften, og i dag er senteret eid av Tom Roger Moen, Ann Katrin Nilsen og Ingvild Langli.

Fra den spede start til eventyrlige tall

I 2003 jobbet de sammen i kommunen, Øystein Bjørnes, Bibi Heiring og Tom Roger, i et nedslitt lokale i kjelleren på sykeheimen, med muggsopp i veggene og kloakkrør som var lekk.

– Vi ønsket å bygge et friskmiljø, men fikk ikke med kommunen, så vi kjøpte gamle Kolvereid Farvehandel, og flyttet inn der. Lokalene var egentlig for små allerede før vi hadde flytta inn, men det ble starten på vårt lille eventyr. 

20 år senere og Moen og hans kompanjonger kan se tilbake på en til tider krevende, men meningsfylt reise. Antallet medlemmer i treningssenteret har vært bra, og til tider rekordbra. På et tidspunkt var hele 10% av innbyggerne i gamle Nærøy Kommune medlemmer. Av de tre grunnleggerne er det nå bare Tom Roger igjen, men nye medeiere har kommet til underveis.

En milepæl er nådd

14. januar flyttet Sentrum Campus inn i nye lokaler i Sentrumsgata 6, kalt “Beddingen”. Dette markerer en ny milepæl for bedriften, og er gode nyheter for både medlemmer av treningssenteret og fysioterapi-pasientene. 

– Selv om vi flytter inn i bedre egnede lokaler, vil kjerneaktiviteten fortsatt være den samme. Kundene vil kanskje merke gjennom at det vil bli mere tilrettelagt for bruk av PT(personlig trener). Det er nok utstyrsparken som vil skille oss fra konkurrentene. Vi blir de eneste i regionen som fører dette utstyret, forteller Tom Roger. 

– Før gikk folk gjerne på treningssenter for å gå ned i vekt eller bli sterkere og bygge muskler. Nå ser vi at fler og fler kommer inn med litt andre treningsambisjoner, de ønsker å forebygge egen helse, leve godt med sine barnebarn og ha det fint på jobb. Rett og slett legge grunnlaget for et godt liv, og det er jo akkurat det vi ønsker også, og det er ut fra det perspektivet vi har planlagt det nye treningssenteret. Vi fokuserer på funksjonell trening, trening som gjør deg rustet til å møte hverdagen, forklarer den engasjerte fysioterapauten. 

Ann Katrin Nilsen har vært medeier i bedriften siden 2011, og har siden da pendlet fra Bindal til  jobben som avtalefysioterapeut på Sentrum Campus. Hun har sett en endring i folks treningsvaner, en endring hun ønsker velkommen.

Det sosiale aspektet

Navnet Sentrum Campus kom først i 2014, og skal speile grunnverdiene til eierne, nemlig kunnskap, utdanning og kompetanse. 

– Vi ønsker å være en ressurs for lokalsamfunnet, og kunne gi noe tilbake, forklarer Tom Roger. 

– Folk kommer hit i utgangspunktet på grunn av fysiske utfordringer de opplever i sin hverdag, så ser vi at det er det gode miljøet her hos oss som holder de i gang. Her er det lite treningsdagbok og veiing av mat, men her fokuserer vi på de lange linjene og vanlige liv. 

– Det er et sosialt aspekt her. Vi ønsker at folk skal trives, så her har det vært en uhøytidelig stemning fra dag èn. Du kommer ikke hit for å få lagt enda en stein på børa, derimot skal du være litt lettere når du går herfra. For noen kan det bety å bare komme innom for en kopp kaffe og litt sjitprat. Det er egentlig vårt mantra det, og jeg tror folk merker den gode stemning blant oss som jobber her, og blir fort trygge på atmosfæren. Det er bra takhøyde her, for å si det sånn, smiler Moen.


Treningsrom

Moderne treningsapparater

Luftige arealer

Personlig trener

Sist inne på eiersiden er 23 år gamle Ingvild Langli. Hun kom inn som en frisk pust og kjøpte seg inn som medeier under studiene, og ble ferdig utdannet fysioterapeut i fjor. I tillegg til fysioterapi driver hun også som personlig trener og er en verdifull ressurs for Sentrum Campus.

– Vi ønsker å være en helseaktør med sunne verdier, og aldri har det vært viktigere at noen kan vise litt vei i en forvirrende tid. Sosiale medier er jo fulle av influensere og livsstilguruer, og det å stå i livet som ung voksen er jaggu ikke lett om dagen. Vi tenker at trening kan være en fin vei til mestring, og hos oss skjer dette i ditt eget tempo, sier Ingvild.

– Det er jo egentlig mer en livsstil dette her. Det er jo gjerne sånn når man driver selvstendig, da jobber du sent og tidlig, men jeg elsker det, forklarer Ingvild engasjert.

Steinar Johansen fra Vikna har i årevis slitt med føtter som ikke blir bra, og går til Ann Katrin for fysioterapi. Han er imponert over de nye lokalene og opplegget til Sentrum Campus.

– Dette er helt supert, kjempefine lokaler, så er det jo topp med helt nytt og moderne utstyr. Jeg kommer hit en gang i uka for trening og fysio, og har fått et tilrettelagt treningsoplegg fra Ann Katrin. Er tross alt ganske viktig og holde kroppen i gang, forklarer Joahsen. 

Med ansvar for egen helse

– Før kom folk inn hit og det var litt sånn “fix me!”, men nå ser vi at at folk ønsker og skjønner at de må ta ansvar selv, men de vet kanskje ikke helt hvordan. Der kommer vi inn. Det var vi som fikk innført begrepet “med ansvar for egen helse” Fokus på egenhelse har blitt større etter covid. Treningssenteret er blitt en folkehelseaktør, ikke bare en kommersiell aktør. Jeg liker å si at vi fasiliterer helsegevinster, sier Tom Roger med et betryggende smil. 

Ivar Gunnar Moen fra Naustbukta har vært medlem hos Sentrum Campus i mange år.

– For min del starta det med en nakkeoperasjon. I etterkant av den skjønte jeg at kroppen har veldig godt av, og trenger styrketrening. Spesielt vikitg blir dette med alderen.

Sammen med sin kone trener han på sentret to dager i uka, og peker på to gode grunner til at de vil forsette med det. 

– Vi har hytte uten veg helt frem, så jeg må trene for å kunne gå blautmyra inn mot hytta. I tillegg kjenner vi jo bortimot alle her, så det er veldig sosialt. Etter trening er det kaffe, fliring og bare gøy. Vi synes det er helt suverent, forteller han med et stort smil om munnen. 

Bli medlem

Font, Rectangle

Vi har flere ulike medlemskap som passer perfekt til deg! Abonner på medlemskap enkelt på nett.

Sentrum Campus har åpent alle dager 04:00 - 24:00