Annonsørinnhold

Rectangle

Vi bygger fremtiden

Samfundet er bare ett av mange store prosjekter som Ruta jobber med: I løpet av det neste året skal entreprenøren ansette hele 50 nye personer.

Det røde, runde og ikoniske bygget er for mange selve hjertet av studentlivet i Trondheim, og Samfundet har vært besøkt av både studenter, konsertgjengere og samfunnsengasjerte trøndere helt siden oppføringen i 1929.

Den gangen talte byen kun 700 studenter – mot dagens 40 000 studenter.

Cloud, Sky, Plant, Wheel, Tree, Vehicle, Window, Building, Asphalt

Ønsket om å utvide huset har vært en drøm helt siden 60-tallet, og nå er utbyggingen endelig en realitet.

Oppdraget utføres av entreprenørbedriften Ruta – som blant annet har hatt en av dagens Samfundet-gjengere med på laget:

Som masterstudent ved bygg og miljøteknikk på NTNU har Ask Godal de to siste årene bidratt som sommerstudent i byggeprosjektet.

Personal protective equipment, Hard hat, High-visibility clothing, Hair, Smile, Helmet, Workwear, Eye, Orange, Sleeve

Sterk kobling mellom studier og praksis: Ask Godal har bidratt i byggeprosessen de to siste somrene.

– Det har vært utrolig lærerikt. Jeg har vært både høyt og lavt, og fått være med på alle deler av prosjektet.

Mens han tydelig fornøyd oppsummerer de to siste somrene i Ruta, prøver han å huske alle arbeidsoppgavene som har blitt tildelt ham:

– Hvor skal man starte... Jeg har fulgt opp HMS med vernerunder, tatt kvalitetssjekker, ført anleggsdagbok, vært riggmann, organisert med entreprenør, og etter hvert fått rollen som prosjektingeniør. Jeg har fått mer og mer ansvar og fått gjort det jeg har hatt lyst til. Det opplever jeg som stor tillit fra Ruta, konkluderer Ask.

– Og det er hyggelige folk her. Jobben man gjør er viktig, men det er like viktig å ha det trivelig på jobb.

Bedrift med godt rykte

Valget om å søke sommerjobb i Ruta tok han etter anbefaling fra kompiser som hadde jobbet der året før.

– De sa at det var en fin intro til å være på byggeplass, og at de hadde fått gjort mye forskjellig. Resten er, som det heter, historie.

Han røper at han aldri hadde vært på en byggeplass tidligere.

– Læringskurven var bratt, men det gikk veldig fint. Jeg kom raskt inn i det og lærte mye, sier han. Det er ingen tvil om at han er fornøyd med valg av både yrkesvei og arbeidsplass. Og fremtiden er allerede sikret: Etter innlevert master venter fast jobb i Ruta.

– Jeg har ikke så mye erfaring fra andre plasser, men jeg har hørt fra andre at man får mye tillit her og at de tør å satse. Studenter som jobber i andre bedrifter, har ikke vært i nærheten av å få gjort de samme oppgavene; de har vært mer flue på veggen hele perioden.

High-visibility clothing, Hard hat, Workwear, Helmet, Orange, Sleeve, Headgear

Får varierte arbeidsoppgaver: Ask Godal med kollega Shkar Salih.

Dette liker Ask aller best ved jobben:

Husk lyd

Dette liker Ask aller best ved jobben:

Husk lyd

Satser på de unge

Shkar Salih har gått det samme løpet som Ask – og har nøyaktig den samme opplevelsen av Ruta. I fjor sommer ble han ansatt som prosjektingeniør etter å ha fullført masterstudiene sine.

– Ruta er en bedrift som er flink til å kaste deg ut i alt av oppgaver og ansvarsområder, samtidig som de støtter deg og gir veiledning. De tør å satse på de unge, og det er store muligheter for å utvikle seg og klatre stigen hvis man har viljen og ønsker det selv.

Hard hat, High-visibility clothing, Smile, Outerwear, Helmet, Eye, Workwear, Beard, Orange, Sleeve

Har den samme, gode opplevelsen: Shkar Salih er prosjektingeniør i Ruta.

– Jeg har trivdes kjempebra. Det er en bedrift der man er nær alle sammen, noe som bidrar positivt til arbeidsmiljøet, sier Shkar.

– Dessuten er det kjempespennende å være med på å utvikle Samfundet, spesielt med tanke på tilknytningen jeg har hatt som student, fortsetter Shkar.

– Samfundet er jo et signalbygg og et veldig kjent byggeprosjekt i Trondheim, sier Ask, og legger til:

– Med en gang jeg sier at jeg er med på å bygge det nye Samfundet blir folk interessert. Det gjelder ikke bare studenter, men også alle andre som bor i byen.

Derfor vil Shkar være med på Rutas reise videre:

Husk lyd

Derfor vil Shkar være med på Rutas reise videre:

Husk lyd

Et bygg for fremtiden

Prosjektleder Tormod Haugen, som har jobbet i Ruta siden 2016, forteller litt mer om selve byggeprosjektet:

– Det var for lite plass i dagens bygg, og Samfundet hadde vokst ut av sine lokaler. De hadde spredt aktivitetene rundt omkring i byen, og ønsket å samle det.

Nybygget vil måle 5000 kvadratmeter og kobles på det eksisterende bygget med gangbroer og dører. I det nye bygget blir det tre nye konsertscener, nye serveringssteder, ulike verksteder, bryggeri, musikkstudio og kontorlokaler – til glede for studenter og ikke minst musikkinteresserte. Åpningsdato er satt til 28. februar 2024.

Hard hat, High-visibility clothing, Smile, Outerwear, Workwear, Helmet, Sleeve, Orange, Yellow, Engineer

Prosjektleder: Tormod Haugen har oversikt over det meste i byggeprosjektet.

– For oss i Ruta betyr det mye å få jobbe med slike bygg. Alle har et forhold til Samfundet, og det er et signalbygg som skal stå i 100–200 år. Derfor er det også viktig for oss å utføre et godt kvalitetsmessig arbeid, sier Tormod.

Skal ansette 50 nye personer

Samfundet er bare ett av flere store offentlige byggeprosjekter som Ruta har blitt tildelt den siste tiden, og i løpet av det neste året skal entreprenørbedriften rekruttere 50 nye ansatte.

Divisjonsdirektør for produksjon, Odd Einar Landsem, forteller at de er på utkikk etter en miks av kompetanse; fra håndverkerbakgrunn til akademisk utdannelse, og folk med både kort og lang erfaring.

– Vi ønsker oss de som er nysgjerrige og som stiller spørsmål. En må like å være kreativ og jakte løsninger på utfordringer som oppstår, sier han, og legger til at unge søkere kan vente en spennende reise i yrkeslivet.

Dress shirt, Forehead, Face, Chin, Smile, Human, Sleeve, Collar

Har stort behov for flinke folk: Odd Einar Landsem er divisjonsdirektør for produksjon.

– For oss i Ruta betyr det mye å få jobbe med slike bygg. Alle har et forhold til Samfundet, og det er et signalbygg som skal stå i 100–200 år. Derfor er det også viktig for oss å utføre et godt kvalitetsmessig arbeid, sier Tormod.

Hva og hvor:

  • Ruta Entreprenør AS ble etablert i 2007
  • Hovedkontoret ligger på Flatåsen i Trondheim
  • Avdelingskontoret ligger på Helsfyr i Oslo

Ambisiøse mål

Odd Einar mener noe av suksessfaktoren for at Ruta gang på gang lander så store prosjekter, er at de setter seg tydelige mål for hva de ønsker å oppnå, legger ekstra innsats i å gjøre seg attraktive i tilbudsfasen og at de har satset på riktig kompetanse og erfaring i prosjektorganisasjonen.

– Og vi er konstant på jakt etter dyktige og motiverte folk.

Nå er målet å vokse fra årets omsetning på 1,2 milliarder til to milliarder i 2025.

– Det er en ambisiøs strategi, og vi er i rute for å nå målet. Fremover satser vi på å ekspandere på Østlandet, sier han, og legger til:

– Jeg ser store muligheter fremover.

Om denne artikkelen

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen.
Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.