Annonsørinnhold

Elisabeths skatter

Interiør

Røyrvik er kanskje ikke første plassen du forventer å finne nisjebutikker, men det er dumt å være forutinntatt når man kommer hit – her smir de sin egen lykke, og Elisabeth Steen Persson er en lykkesmed av rang. Hun driver nemlig en interiørbutikk i landets nest minst tettbefolkede kommune.

I sentrum av Røyrvik bor ca. 227 av de totalt 441 fastboende i Røyrvik kommune, og det er her Elisabeth har etablert sin butikk Bella Villa. Den er ikke nødvendigvis så veldig prangende fra utsida; en liten gatebukk med åpningstidene og et beachflagg med logo er eneste tegn på at det her skjuler seg ei skattekiste av en butikk.

– Jeg har alltid vært interessert i interiør, og starta min første nettbutikk i 2017, fra pikerommet hjemme, forklarer Elistabeth.

Hun og samboeren Jon Andreas Persson har kjøpt huset Elisabeth vokste opp i, men det tok ikke lang tid før hun måtte se seg om etter større lokaler.

– Selv om jeg drev en nettbutikk, var det bare flere og flere som kom på døra og ville se utvalget. Med et bitte lite lager på pikerommet ble det fort trangt om plassen, og behovet for et showroom ble tydelig.

Hun fikk etterhvert leie et rom i et nedlagt butikklokale, og snart var det mer besøk der enn på nettbutikken.

Ekte Røyrviking. Elisabeth er vokst opp i Røyrvik, og har bodd her hele sitt liv, med unntak av et opphold i Stavanger på fem år. Hun og Jon Andreas fant kjærligheten en varm augustkveld på Namsosmartnan for 18 år siden, og har etterhvert giftet seg og fått to barn – og de har ingen planer om å flytte fra Røyrvik.

Selv om jeg drev en nettbutikk, var det bare flere og flere som kom på døra og ville se utvalget. Med et bitte lite lager på pikerommet ble det fort trangt om plassen, og behovet for et showroom ble tydelig.

– Vi synes det er et privilegium å få bo og oppdra barn her. Først og fremst er det folka som bor her som gjør det til en så fin plass å bo. Alle passer på hverandre, og på grunn av mange ildsjeler er det et bredt og mangfoldig aktivitetstilbud her. Tiden står kanskje litt stille her, men det er litt av sjarmen, og en livsstil absolutt verdt å omfavne.

At man bor så tett på naturen ser også ut til å gjøre noe med den yngre generasjonen – mens man i landet ellers ser at ungdommen bruker mer og mer tid på skjerm og ensomhet, er det langt fra tilfelle i Røyrvik.

– Det er egentlig noe som skjer hver kveld. Volleyball, fotball, innebandy, miniatyrskyting, karusellrenn, frisbee, vi har bassenget og ikke minst skisenteret. Så ser vi jo at ungdommen bruker mye av tida si på jakt og fiske. De aller fleste som går på skole utafor bygda, kommer hjem hver eneste helg, og da er de stort sett ute å bedriver friluftsrelaterte hobbyer, og det er jo helt fantastisk å kunne legge til rette for, bare ved å bo der vi bor. I tillegg ser det ut til at aldersforskjellen viskes ut her oppe, og at de tar vare på hverandre på tvers av alder og interesser.

Selv om alt har et snev av bygdeidyll i dag, er også elefanten i rommet et tema her.

– Vi blir dessverre færre og færre folk her, og pila må snus om bolysten skal opprettholdes. Vi ser for oss å bli gamle her, men samtidig mener vi at den planlagte gruvedrifta vil bli avgjørende for både bolyst og næringsliv. Skal vi få flere folk hit, trenger vi arbeidsplasser.

Toy, Wood
Interior design, Table, Flower, Plant, Fashion, Eyewear, Wood
Motor vehicle, Automotive design, Material property, Font

Røyrvik-folket er veldig flinke til å bruke butikken, og jeg har alltid kunder innom når det er åpent. I tillegg er hyttefolket også flinke til å komme innom.

Hus med historie. Ved første øyekast er det ikke lett å legge merke til, men Røyrvik sentrum består i hovedsak av identiske hus. Jåma-hus kalles de på folkemunne, og handler om at når gruvene ble etablert ved forrige runde, ble det bygd hus for alle de nye arbeiderne. Tre forskjellige hustyper multiplisert utover sentrum skulle være en midlertidig infrastruktur for alle som kom flyttende. Disse skulle etter planen saneres når gruvedrifta opphørte, men dette skjedde aldri. I dag har de aller fleste Jåma-husene blitt oppgradert og tilpasset over tid, men man trenger ikke lete lenge for å se likhetene.

– Du trenger ikke spørre hvor toalettet er når du er på besøk hos en sambygding, for å si det sånn, forteller Jon Andreas, etterfulgt av latter.

Hjemmet til Elisabeth og Jon Andreas bærer lite preg av å være èn av mange kopier. Det kommer tydelig frem at det bor noen her med et øye for interiør og detaljer.

mer enn Lidenskap. Elisabeth jobber 80% stilling hos Totalprosjekt Namsskogan, så interiørbutikken er mer som et sideprosjekt, noe som gjør at hun ikke er avhengig av høy omsetning hele året.

– Jeg holder Bella Villa åpen én dag i uka, på fredager fra klokken 11.00, med  noe utvidet åpningstid i høytidene. Røyrvik-folket er veldig flinke til å bruke butikken, og jeg har alltid kunder innom når det er åpent. I tillegg er hyttefolket også flinke til å komme innom, og jeg opplever at folk framsnakker Bella Villa. Jeg har en del trafikk utenfor åpningstida også da, både på kveld og helg. Det er jo en av privilegiene med  å drive som jeg gjør, jeg kan strekke meg langt for mine kunder. De seneste kveldene jeg har i forbindelse med butikken, er dagen før morsdag, forteller Elisabeth med verdens største glis om munnen. ·

OM DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Namdalsavisas markedsavdeling.
Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.