Annonsørinnhold

Den
gode vert

Reise

For Hilde er den gode vertskapsrollen et kall

– ikke en plikt.

Enhver fjellandsby med respekt for seg selv har en gjestegård. Ei ledig seng for gjennomreisende, med et vennlig ansikt ved ankomst og et godt måltid for en sulten landeveisfarende. Å skulle være det vennlige ansiktet, det er derimot ingen enkel øvelse. Det er en livsstil, og en levevei som krever en helt spesiell type person. Hilde har drevet Limingen Gjestegård i 12 år, alene – og har ingen planer om å gi seg.

– Jeg har egentlig aldri vært opptatt av penger, men av resultat. Å se at man lykkes med noe, at det blir bra, og at gjestene setter pris på innsatsen.

Hilde sitter tilsynelatende komfortabelt i sofaen, plassert midt mellom hovedinngangen, skranken, rom-fløya og restauranten. En gruppe på 15 personer er i ferd med å gjøre seg ferdig etter et lunsjmøte, tydelig fornøyde. Selv om Hilde sitter i en samtale i sofaen, følger hun årvåkent med på alt og alle, og bare et lite kjapt blikk fra kunden så er hun på beina for å bistå.

Én for alle. Limingen gjestegård er det første du ser når du kommer til Røyrvik. Den lille oasen av gjestfrihet ligger på en liten haug, med utsikt over resten av bygda og vannet. Her har du 14 gjesterom, og en innbydende atmosfære for både overnattingsgjester og kursdeltakere. At alt dette holdes i orden og drives av én eneste person er kanskje litt vanskelig å tro, men det er sant.

– Denne jobben passer ikke for alle. Du er på jobb så lenge det kreves, og for min del betyr det at jeg nok er mer på jobb enn jeg er hjemme. Gjennom mine leveår har jeg kommet frem til at ganske mange sliter i hverdagen av forskjellige grunner, heldigvis for min del, så er det medisin i å gå på jobb. Å føle at man er til nytte for noen, å ha ansvar. Det finner jeg veldig givende.

Hilde har en ro over seg, som gjør at du tror henne når hun sier at hun foretrekker denne livsstilen over noe annet. Hun er fra andre siden av Steinfjellet og flyttet hit som 18-åring. Det hadde vært mye fram og tilbake med gjestegården før hennes tid, og den ble omsider stengt i 2011. Da tok Hilde kontakt med kommunen med ønske om å gi drifta et forsøk. Hennes eneste krav var at skulle de noen gang selge, ville hun ha førsteretten, og i 2017 kjøpte hun gjestegården av kommunen og var offisielt selvstendig næringsdrivende.

– Jeg er heldigvis en ganske positiv person. Jeg tenker at de fleste problemer blir det ingenting av – så er det jo litt sånn at har du bestemt deg for å ha en drittdag, så kan du jo alltid få det. Det handler mye om holdning og tankegang. Jeg lar meg vel ikke stresse opp så lett, og jeg tar aldri med meg jobben hjem. Når jeg går og legger meg, så sover jeg – det jeg ikke får gjort ferdig i dag, vel, det kan jeg fortsette på i morgen, forteller hun med et lunt smil om munnen.

Overnatting og aromaterapi. Gjestegården har åpent året rundt, og i tillegg til overnatting kan man komme hit for alt fra barnedåp, konfirmasjon, bryllup, begravelse eller kurs og konferanse. Siden Hilde er utdannet aromaterapeut, kan du faktisk også bestille deg en behandling i samme slengen.

– Målet mitt er at når gjesten kommer inn døra, så skal de kjenne at de skal kunne senke skuldrene og flate litt ut. Folk har nok stress i hverdagen, så hvis de kan komme hit å kjenne at de slapper av litt, da har jeg oppnådd mye, forteller hun.

Skal du booke et rom hos Hilde, så er det ingen grunn til å ty til internett. Hilde er av den analoge typen, og foretrekker en litt mer personlig tilnærming til kundekontakten.

– Skal du booke rom her, så må du ringe eller sende en epost. Jeg har ikke booking via nettet, mye på grunn av været. Vinteren er lang her oppe, og været er lunefullt. Blir fjellovergangen stengt, så kan jeg ringe gjestene og informere om situasjonen, slik at de kan spare seg unødvendige timer i bil med omkjøring, eller eventuelt kansellere, skulle det bli nødvendig. Livet er for kort til å vente på gjester som ikke kommer, forklarer hun.

Bar og bakke. Det er en fullverdig bar inne på gjestegården, og her kan det bli en og annen pubkveld, men det er et tilbud som virkelig har slått an – baren i skibakken på Børgefjellsentret.

– I den gamle heisbua oppe i Børgefjellsenteret, i bunnen av bakken, har jeg fått lov til å pusse opp litt, å bedrive servering, litt sånn afterski egentlig. Det er blitt kjempepopulært, og spesielt fint for hyttefolket der oppe, som kan tusle over fra hytta.

For Hilde ligger nøkkelen til det gode vertskapet i at gjesten skal føle seg sett og ivaretatt.

– Denne jobben gir meg så mye, og da er det givende å gi tilbake også, forteller den driftige dama.

– Jeg tenker at jeg er heldig som får være en del av Røyrvik-samfunnet. Vi har det så fritt og fint – mye plass, mye natur, frisk luft og rent vann. Og når vi sier at vi stresser, da stresser vi ikke. Da er det bare litt økt tempo, og det kan vi jo leve med. Jeg er nok kommet til Røyrvik for å bli, så lenge at helsa holder, så blir nok jeg å drive videre, forteller hun fornøyd. ·

Målet mitt er at når gjesten kommer inn døra, så skal de kjenne at de skal kunne senke skuldrene og flate litt ut.

Overnatting og aromaterapi. Gjestegården har åpent året rundt, og i tillegg til overnatting kan man komme hit for alt fra barnedåp, konfirmasjon, bryllup, begravelse eller kurs og konferanse. Siden Hilde er utdannet aromaterapeut, kan du faktisk også bestille deg en behandling i samme slengen.

– Målet mitt er at når gjesten kommer inn døra, så skal de kjenne at de skal kunne senke skuldrene og flate litt ut. Folk har nok stress i hverdagen, så hvis de kan komme hit å kjenne at de slapper av litt, da har jeg oppnådd mye, forteller hun.

Skal du booke et rom hos Hilde, så er det ingen grunn til å ty til internett. Hilde er av den analoge typen, og foretrekker en litt mer personlig tilnærming til kundekontakten.

– Skal du booke rom her, så må du ringe eller sende en epost. Jeg har ikke booking via nettet, mye på grunn av været. Vinteren er lang her oppe, og været er lunefullt. Blir fjellovergangen stengt, så kan jeg ringe gjestene og informere om situasjonen, slik at de kan spare seg unødvendige timer i bil med omkjøring, eller eventuelt kansellere, skulle det bli nødvendig. Livet er for kort til å vente på gjester som ikke kommer, forklarer hun.

Sky, Snow, Slope, Window, Tree, House

Denne jobben gir meg så mye, og da er det givende å gi tilbake også.

Bar og bakke. Det er en fullverdig bar inne på gjestegården, og her kan det bli en og annen pubkveld, men det er et tilbud som virkelig har slått an – baren i skibakken på Børgefjellsentret.

– I den gamle heisbua oppe i Børgefjellsenteret, i bunnen av bakken, har jeg fått lov til å pusse opp litt, å bedrive servering, litt sånn afterski egentlig. Det er blitt kjempepopulært, og spesielt fint for hyttefolket der oppe, som kan tusle over fra hytta.

For Hilde ligger nøkkelen til det gode vertskapet i at gjesten skal føle seg sett og ivaretatt.

– Denne jobben gir meg så mye, og da er det givende å gi tilbake også, forteller den driftige dama.

– Jeg tenker at jeg er heldig som får være en del av Røyrvik-samfunnet. Vi har det så fritt og fint – mye plass, mye natur, frisk luft og rent vann. Og når vi sier at vi stresser, da stresser vi ikke. Da er det bare litt økt tempo, og det kan vi jo leve med. Jeg er nok kommet til Røyrvik for å bli, så lenge at helsa holder, så blir nok jeg å drive videre, forteller hun fornøyd. ·

OM DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Namdalsavisas markedsavdeling.
Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.