«En prat med en kjenning, litt moro og spenning»

I uke 32 er det endelig Kolvereiddaga!

Fra 11.–13. august gleder arrangørene seg til å slippe laus folk på torget uten å forholde seg til meteren og kohorter. De to siste årene har de fleste arrangementer blitt avlyst på grunn av pandemien, men Kolvereiddagene kan klappe seg sjøl på skuldra når de nå skal avholde martna for 40. året på rad.

Krevende med begrensninger

Det er ikke å stikke under en stol at det har vært krevende og ikke minst arbeidsomt med arrangementer de siste to årene. Det har vært mange restriksjoner å forholde seg til, på tross av færre besøkende og begrensa opplegg.

– Det var ikke så kult å bokstaveligtalt sette festglade folk på plass, men vi måtte holde oss til reglene for at vi skulle kunne gjennomføre dagan, ler martnadsgeneral Åke Rønningen og legger til at folk har vist takknemlighet for at det i det heletatt har vært et arrangement.

To år med pandemi er ellers ferdig evaluert og både han og resten av komiteen er på full fart framover. At det er selveste kongen av trønderrock som står på scenen fredag, synes han er helt supert.

– I likhet med opplegget på dagtid ønsker vi også på kveldstid å fange bredt. Det synes jeg vi har greid. Som oppvarming til Åge og Sambandet spiller popbandet Regnvær fra Bodø. De har blitt et populært ungdomsband, men ikke for det, jeg har hørt en del på de i det siste og er ganske sikker på at dette er Norges neste, store popkomet, sier Rønningen.

Responsen på Åge Aleksandersen og Sambandet har vært meget positivt og forhåndssalget går så det griner. Martnadsgeneralen anbefaler folk å sikre seg billetter så snart som mulig.

Etter en kveld med Åge Aleksandersen, trenger ikke lørdagen å være den enkleste oppfølgeren, men mange har ønska seg Norges nye partyband, BEIST – og det skal de få.

Med millioner av streams på Spotify håper komiteen å tyne dansefoten til publikum. Som supplement til BEIST kommer også Jävlar på kärlek som har spilt kramgode, svenske partyhits på Kolvereid mange ganger.

Sky, Hat, Tree, Concert, Entertainment
White, Window, Shorts, Black, Building, Standing, Gesture, Black-and-white, Grey, Style
Jeans, Smile, Shorts, Workwear, Sleeve, Gesture, Yellow, Sportswear
Musical instrument accessory, Band plays, Membranophone, Musician, Idiophone, Guitar, Guitarist, Concert
Musical instrument accessory, Music artist, Performing arts, Musician, Concert, Purple, Drum, Entertainment

Tradisjonene holdes i hevd

Selv om de har musikk i ypperste klasse, ser ikke Kolvereiddagene på seg selv som en mulig konkurrerende utøver til de mange musikkfestivalene som har poppa opp i det siste. Helt siden starten 13. august 1983 har nemlig målet med arrangementet vært å samle folk til kulturarrangement, men også i ei gate fylt til randen av mennesker og utstillere. Som alt annet har det også her vært annerledes de siste to årene, da det bare har vært lokale utstillere, foreninger og matprodusenter som har sluppet til. I år er derimot alle som ønsker velkommen til å bestille bodplass.

Kjenningsprat og tilhørighet tror jeg er en fremtredende og gjenkjennelig opplevelse for folk som har pleid å besøke Kolvereiddagene.  Det er ikke det at man ikke skal tenke nytt når man arrangerer martnad, men tilbakemeldingen fra publikum er at de setter pris på at vi holder tradisjonene i hevd, sier general Rønningen.

Med quiz, åpningsshow, rømmegrøt i gammelbanken, brækkabakkan-opp, kino, bingo og kulturtilbud på torget på dagtid og kveldstid, er det et tilbud for de aller fleste i alle aldre. Helt fra starten har Kolvereid Vel og Kolvereid handelstandsforening stått som eiere av martnaden og sammen med en håndplukka komite gleder de seg til å ønske velkommen til ytterdistriktets triveligste martnad.

Vi ønsker å ha et bredt tilbud på Kolvereiddagene så ikke nøl med å bestill bod eller ta kontakt om det er noe annet man ønsker å bidra med under dagene, sier Åke Rønningen.

Om denne artikkelen

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Namdalsavisas markedsavdeling.
Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Annonsørinnhold

Klovereiddagene 2022