To friske fyrer

To friske fyrer

Jonny Grønbeck

NOTORISK NYSGJERRIG

Han elsker å ta avstikkere. Han higer etter gamle hus’ historie. Og han har et oppriktig ønske om å bli kjent med deg. Jonny Grønbeck er nysgjerrig av natur.

Egenskapen viste seg å passe perfekt i jobben som eiendomsmegler. Men 45-åringen
fra Namsos bestemte seg aldri for å bli megler. Det bare ble slik. Nå har han vært i EiendomsMegler1 på Rørvik i ti år, og han nærmer seg milepælen på 1000 solgte hus.

Under koronaen har Jonny hjemmekontor, og vi treffes i lysløypa på Rørvik. Lufta er blå og kald, og snøen knitrer under oss når vi går opp mot Gluggfjellet.

Jonny liker å være ute. Han beskriver seg som en friluftskar som trives ved bålet, og som elsker variasjonen i Nærøysunds natur.

– Nå er jeg jo så godt kjent på land, så i sommer kjøpte vi oss båt så vi kan bli bedre kjent langs kysten også. Det er uendelig mange fine plasser her.

Jonny
Grønbeck

Black, White

Jeg pleier å si at
«vi selger ilag»

På lag med kunden

– Jeg liker å komme til en ny plass, og bli kjent med huset som skal selges. For å kunne selge det på best mulig måte, vil jeg vite historien til det, uansett hvor mange generasjoner som har bodd der. Jeg er veldig glad i historie. Det er jo så spennende!  

Jonny er ivrig når han snakker. 

– På samme måte liker jeg å bli kjent med de som selger. Jeg pleier å si at «vi selger ilag». De fleste har jo verdien sin i boligen, så det er jo et veldig stort ansvar å selge. Jeg vil jo at det skal skje på en veldig trygg og god måte for kundene vi selger for.

Det er ydmyk mann som nærmer seg toppen av Gluggfjellet. Jonny setter tydelig pris på å få ansvar for et salg. Utsikten som åpner seg opp rundt oss er langstrakt, og sola farger landskapet rosa. 

– Se på den panoramautsikten! 

Stillhet … Stillhet slutt.

– En annen ting som er like spennende, er at kjøperne er så forskjellige. Der er det spesielle preferanser på hva de ønsker, og hvor de vil bo. Noen vil bo landlig, og andre vil bo midt i sentrum. Noen vil ha det enkelt, noen vil ha stort hus, og noen vil ha et oppussingsobjekt. Dette springet er også en veldig spennende del av yrket, og når vi blir kjent med kjøperne, har vi god oversikt over hvem som er på utkikk etter hva. 

Jonny trekker såvidt pusten når han snakker. Han forteller om hvordan koronasituasjonen har endret måten de jobber på, og at meglerne nå i større grad leter etter bolig til folk. 

– Det har blitt mye mer personlig. På visninger må vi registrere alle som kommer, og vi må vite hvem de er. Noen tar kontakt, gjerne på Facebook, allerede et år før de skal flytte hjem, så vi skal kunne holde utkikk etter bolig til dem. Det er veldig artig når vi finner noe som klaffer.

Jonny
Grønbeck

Black, White

Nærøysund og området rundt er et eldorado. Det mye spennende som skjer her ute

Nærøysund og området rundt er et eldorado. Det mye spennende som skjer her ute

Black, White

Styrt av laksen

Som megler på Rørvik, dekker Jonny og kollega Mats Andersen hele Nærøysund, Leka og Bindal kommuner. Det er ikke en underdrivelse at de har nok å gjøre. 

– Nærøysund og området rundt er et eldorado, for det er så langstrakt. Det er så mange forskjellige steder, mange fine steder, og ikke minst er det mye spennende som skjer her ute. Det er mye utvikling, og Nærøysund kommune er veldig på. Det bygges ut både på Kolvereid og Rørvik,  sier Jonny engasjert.

– Her er jo mye styrt av laksen, det er godt med arbeidsplasser, kommunen er offensiv, og det er mange som tør å satse. 

Jonny forteller om utbyggere som tør å satse, og at det settes opp næringsbygg og leilighetsbygg uten at alle leilighetene er solgt før de starter å bygge. De liker å satse.

– De bygger først, så finner de ut hva de skal fylle det med. Det liker jeg.

En livsstil

– Det er jo en livsstil å være megler. Vi styrer budrunder på mobilen, og vi er tilgjengelige hele tida. Men det er viktig å finne seg et system som passer deg. Jeg er megler når jeg er på jobb, men jeg er også litt megler når jeg er på fotballbanen og ellers på fritida. Folk er interessert i bolig, og de er opptatt av plassen de bor på, og hva som skjer. Det engasjerer veldig.

Etter en liten time er vi kommet ned fra Gluggfjellet og inn i lysløypa igjen. Samtlige forbipasserende har hilst på Jonny som om de kjenner han. Det gjorde de nok også. Noen mennesker har en evne til til å bli godt kjent med folk. Jonny er en slik.

Jonny
Grønbeck

Black, White

Jeg er megler når jeg er på jobb, men jeg er også litt megler på fritida

Mats Andersen

Fra nord er DU kommet ...

… På Rørvik skal du bli.

– Jeg er veldig glad i området og folkene her, hvis ikke hadde jeg ikke bodd her. 

Mats Andersen kom til Rørvik fra Sortland, via Trondheim, for sju år siden. Som nyutdannet eiendomsmegler tok det ikke lang tid før han havnet hos EiendomsMegler1 på Rørvik. 

– Nordtrønderne er ikke så langt unna oss nordlendinger, og det er en god kjemi mellom oss, sier Mats med klar og tydelig nordlandsdialekt. 

– Det er ei kjempefin sammensetning av folk her i «Ytter Namdalen». Du har originalene som er på sjøen hele tida, og som er litt direkte når de sier noe, sånn som vi nordlendinger liker. -Og så har du en annen miks med kreative og innovative folk som utvikler plassen og som tar sjanser. Det er det som gjør det så spennende å være her på Rørvik, og det er derfor vi har endt opp her. Jeg vil at ungene mine skal vokse opp her, sier tjueniåringen ivrig. 

Mats har under koronapandemien ordnet seg et høvelig «hjemme»kontor i svigerfars ledige kontorlokaler på brygga i Rørvik. Her har han alle fasiliteter han trenger for å opprettholde en trygg praksis.

Mats Andersen

Font

Det er jævlig
artig å treffe folk

En fullbooket hverdag

Etter at Mats flyttet til Rørvik har tida flydd forbi. Med ett barn på fire år og ett på 15 måneder har døgnet, som før besto av 24 timer, nå visstnok kun 10 timer igjen. Det er travelt å være småbarnsfar og eiendomsmegler.

– Det er jo et hardkjør. Men jeg elsker det. Den største utfordringen med dette yrket, er tidsklemma. Det er ikke så lett å få til fritidsaktiviteter når det er to små i huset, pluss en samboer som studerer på fulltid, men samtidig så er jeg prisgitt fleksibiliteten yrket gir. 

Mats er en klassisk engasjert nordlending, og praten flyter som om det var gamle bekjente som møttes. Han forteller ivrig om hverdagen som innflytter, familiefar og eiendomsmegler.  

– De tingene som jeg har lyst til å gjøre mer av på fritida, som å jakte og løpe, blir satt på pause. Jeg liker å løpe, men det blir ikke så mye tid til det. På fritida nå er det naturlig nok ungene som er i fokus.

Takket være fleksibiliteten som eiendomsmegler, kan Mats styre det meste av hverdagen sin selv. Han jobber gjerne noen ekstra kvelder for å kunne bevilge seg lang frokost med familien et par ganger i uka. 

– Da kuler vi han helt, så kan det bare bli hardkjør etterpå. «Da er æ klar», sier han med et bredt glis. 

Mats Andersen

Black, White

Jeg liker å løpe,
men det blir ikke så mye
tid til det

Black, White

Jeg liker å løpe,
men det blir ikke så mye tid til det

Glad i folk 

Mats startet karrieren som selger i sportsbutikk da han var 14 år. Som megler får han dra rundt og møte mange mennesker, og han får sett mange fine steder, i tillegg til at han får drive med kontorarbeid.

– Det er en kjempefin miks, og det er det jeg synes er så bra. -Og så er det jævlig artig å treffe folk. Når jeg trives med folk, så er jo det alfa omega. 

Det er ikke tvil om at Mats har havnet på riktig hylle i livet. 

– Det jeg liker aller best er å hjelpe folk. Vi treffer jo mennesker i uendelig mange forskjellige situasjoner. Det kan være en trivelig stund med familieforøkelse som gjør at folk må ha større plass, eller det kan være alvorlige hendelser som gjør at bosituasjonen forandrer seg. Jeg er utrolig takknemlig for at de vil at jeg skal hjelpe dem, og det er den delen av yrket som gir meg mest, og som driver meg. 

Mats er alvorlig før han som smått begynner å humre litt. Selv om han stortrives i jobben, forteller han at han prøver han å legge den fra seg på kontoret etter endt arbeidsdag. Men det er ikke alltid like enkelt når det er noe som engasjerer.

– Det er viktig å koble av litt. Hvis ikke blir du tullerusk. Du kan iallfall bli det, sier han og ler en smittende varm nordnorsk latter.

Mats Andersen

Font

Det jeg liker aller best er å hjelpe folk

OM DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Namdalsavisas markedsavdeling.
Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

ANNONSØRINNHOLD

Electric blue, Trademark, Brand, Azure, Font, Logo, Text
Logo, Line, Text, Font